Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2017 14:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Avrupa Birliği Projesi’nin 2. Çalıştayı Yapıldı

Karabük Üniversitesi Orman fakültesinin de yürütücü olarak yer aldığı ormancılıkla ilgili AB projesinin 2. Çalıştayı Karabük Öğretmenevi’nde yapıldı. Çalıştaya Orman Bölge Müdürü Ahmet Beşel, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bahattin Çelik, Ormancılar Derneği Başkanı Nihat Öz, akademisyenler, proje sahasında yer alan köylerin muhtarları ve diğer ilgililer katıldı. Orman Bölge Müdürü Ahmet Beşel, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bahattin Çelik ve Ormancılar Derneği Başkanı Nihat Öz’ün birer konuşma yaptığı programda, projenin Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi, Türkiye Ormancılar Derneği ve Almanya NABU Doğa Koruma Derneği tarafından ortaklaşa yürütüldüğü belirtildi. Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen Çalıştay’da sunum yapan Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cumhur Güngöroğlu, proje içeriği, bütçesi ve ortakları oluşturulan ‘’Practicability of EU Natura 2000 concept in the forested areas of Turkey – Türkiye’nin ormanlık alanlarında AB Natura 2000 Alanlarının Uygulanabilirliği’’ isimli projede sona yaklaşıldığını belirtti. Ayrıca Güngöroğlu, proje sahasında ( Yenice Kavaklı ve Karabük Eğriova) bulunan ormanlık alanlarda Natura 2000 kapsamında Habitat tipleri ile yaban hayvanları tespit edildiğini dile getirdi.  Yaptığı sunumda proje sonuçlarını da açıklayan Güngöroğlu, bitki ve hayvan çeşitliliğinin Avrupa ülkelerine göre daha zengin olduğunu ve Natura 2000 kapsamında değerlendirilebilir olduğunu söyledi. Yapılan Çalıştay projede ortak alan Almanya NABU Doğa koruma derneği yetkililerinin Natura 2000 konusunda bilgi verdikleri sunum ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
09 Mayıs, 2025 10:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü” Çalıştayı Düzenlendi

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve  Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (KARORSAN) ev sahipliğinde, Karabük Valiliği, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) destekleriyle "Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü" çalıştayı gerçekleşti.

Çalıştaya; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, KTSO Meclis üyeleri ve iş insanları ile öğrenciler katılım sağladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya yaptı. Ardından, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin güncel durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut AK ise Türkiye'deki meslek yüksekokullarının genel durumu hakkında sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın 1. Oturumu KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun başkanlığında KARORSAN Konferans salonunda yapıldı. Oturumda, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki iş birliği ve etkileşimi artırmaya yönelik çeşitli konu başlıkları ele alındı.

İlk olarak, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, başarılı uygulama örnekleri hakkında bilgi vererek, sanayi ile eğitim arasındaki güçlü bağların sektöre nasıl katkı sağladığını anlattı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki etkileşimi geliştirmek için yapılması gerekenler üzerinde durdu.

TOBB Reel Sektör Ar-Ge ve Uygulama Başkanı M. Kemal Günay, mesleki yeterlilik konusuna değinerek, iş gücü piyasasında gerekli olan beceri ve yetkinliklerin eğitim programlarına nasıl entegre edilebileceği üzerinde konuştu. Ayrıca, 21 Nisan tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile TOBB arasında imzalanan "Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği" protokolü hakkında da bilgi vererek, bu protokolün meslek yüksekokullarının sanayi ile iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Kardemir A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş, çelik sektörünün meslek yüksekokulu mezunlarından beklentilerini aktararak, sektördeki iş gücü ihtiyaçlarının eğitimle nasıl karşılanabileceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Son olarak, Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Gedikoğlu, OSB'deki işletmelerin iş gücü taleplerini vurgulayarak, meslek yüksekokullarının sanayiye olan katkılarının öneminden bahsetti. Soru cevap kısmının ardından  oturum sona erdi.   

Firma ziyaretleri kapsamında Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Rolmak Döküm Sanayi ve Ticaret Limited şirketleri ziyaret edildi.

2. Oturum Başkanı olarak Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, katılımcıları okul bünyesindeki atölyeleri gezdirerek, burada gerçekleştirilen eğitim altyapısı hakkında detaylı bilgiler sundu. Atölyelerin, öğrencilere sanayiye yönelik yetkinlik kazandırma amacı taşıyan önemli eğitim alanları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökkaya, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekti.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.