Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Projeleriyle Çevre Sorununa Çözüm Aradılar

Bartın Yayın: 11.06.2016 08:10
Yazar:
Projeleriyle Çevre Sorununa Çözüm Aradılar

BARTIN Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği “Proje Etkinliği” ile her geçen gün daha da artan çevre sorunlarına çözüm aradı.Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından “Proje Etkinliği” gerçekleştirildi. Kutlubey Kampüsünde düzenlenen etkinlikte doğaya zarar veren atıkların geri dönüşümünü konu alan 18 proje posteri ve 3 maket sergilendi. Çevre Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladığı serginin açılışında konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Kocabaş, “Dünyada sürekli yaşanan gelişmelerin etkisiyle kaynaklar tükenmekte ve bu tüketimle çevre sorunları da artmakta dır. Yapılan etkinlikle, yükse len tüketime bağlı olarak git tikçe artan oranda karşımıza çıkan atık sorununa çözüm önerilerini içeren projeler sergilendi. Öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarla önemli bir tecrübe kazanmış oldu lar” dedi. Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Handan Uzun Özel ise kentleşme ve nüfus artışıyla birlikte çevre sorunlarının arttığını kaydederek, çevre mühendislerinin bu sorunlara çözüm üretecek kişiler olduğunu söyledi. Uzun, “Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz mezun olmadan önce açtıkları sergiyle gelecekte neler yapabileceklerini gösterdi. Aylarca emek vererek hazırlanan proje sergisinde çevre kirliliğine neden olan farklı atıkların geri dönüşümü ele alındı. Böylece öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili hassasiyetleri ortaya koyarak, çevre sorunlarına dikkat çekmek istedi” diye konuştu. Etkinlik katılımcıların sergi alanını gezmesinin ardından, öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kastamonu Yayın: 03.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi.

Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.