Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
25 Nisan, 2016 14:41

Mühendis Adaylarına Kariyerle İlgili Önemli İpuçları

A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Metalurji Malzeme ve Taşıt Teknolojileri öğrenci kulüplerinin ortaklaşa düzenlediği "Mühendislikte Kariyer Planlaması" konulu konferans, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onur'un konuşmacı olarak katılımı ile Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı. Bugüne kadar 24 bine yakın mülakat görüşmesi yaptığını dile getirerek konferansa başlayan Hakan Onur ilk olarak öğrencilerin gelecek kariyerleri ile ilgili planlarını dinledi. Onur konuşmasında iş görüşmesiyle ilgili önemli ipuçlarına yer verdi ve şunları aktardı: “Bilgimiz vardır, iş hayatında bunun yanında tecrübe ile yükseliriz. Okulunuz bitse bile ömür boyu deftere kaleme bıçak çekmeyin, yoksa başarılı olamazsınız. Hatalar yapacaksınız, iş hayatınızda önemli olan o hatalardan ders çıkartıp bir daha tekrar etmemek. Sizler malzeme ile değil insan ile uğraşacaksınız. İnsan kaynakları uzmanları temel bilginizin yeterli olmasını ister, bu zaten herkeste olması gerekenlerden biridir. Bunun yanında heyecanlı, o işe istekli, çalışmış çabalamış, kendisini iyi pazarlayan ve kendini iyi ifade eden birey olarak görüp işe alır. PUKO modelini biliyorsunuz; planla, uygula, kontrol et, önlem al. Yöneticilik bu modelin kontrol etme safhasındadır. Değerli arkadaşlar unutmayın ki bir insan makinenin olmadığı yerde bulunuyorsa orada problem çözmek için görevlendirilmiştir.” SANAYİ MEZUNLARDAN NELER BEKLİYOR? Hakan Onur konuşmasında sanayinin; takım çalışması, proje okuyabilme, mühendislik tasarımı, üretim tasarımı, proses tasarımı, montaj tasarımı, yaratıcılık ve yenilikçilik, proje yönetimi, ürün testi ve analiz, çizim yapabilme, raporlama gibi beklentilerini ve istenen mühendislik becerilerini de sıraladı. Onur ayrıca, ilk iş başlangıcı için yeterli seviyede teknik bilgi sahibi olmak, yöneticiliğin temel kavramlarını ve mühendisliğin temel bileşenlerini bilmek, birlikte çalışmaya ve her şeyi öğrenmeye açık olunması gerektiğini de vurguladı. Hakan Onur konuşmasının devamında mühendis olacak kişilerin iletişiminin iyi olması gerektiğini de belirtti. Onur, iletişimde geri bildirimin bir işin iyi veya kötü devam etmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi, etkin dinleme, yalın düşünce modeli gibi konulara da değindi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

19 Ekim, 2024 16:45
blank
İhlas Haber A.

Kastamonu Üniversitesinde Erasmus+ International Staff Week etkinliğine katılan katılımcılara sertifika verildi

A+ A-

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen Erasmus+ International Staff Week etkinliğine katılan 17 kurumdan 26 katılımcıya sertifikaları verildi.
Kastamonu Üniversitesi tarafından 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen Erasmus+ International Staff Week etkinliği, uluslararası akademik iş birliği ve değişim programlarına yönelik adımların atıldığı bir platform olmayı sürdürüyor. Etkinlik çerçevesinde Gürcistan, Tacikistan, Filipinler, Malezya, Cezayir, Ürdün, Ukrayna, Çin, Endonezya, Özbekistan ve Gana gibi 17 farklı kurumdan gelen 26 katılımcı, Kastamonu Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’dan sertifikalarını aldı.
Bu tür etkinliklerin üniversiteler arasındaki bilimsel ve kültürel bağları güçlendirdiğini vurgulayan Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesinin uluslararası iş birliğine verdiği önemin altını çizdi. Bu anlamda, akademik değişim ve ortak projeler aracılığıyla kurumlar arası iş birliklerinin devam etmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455