blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İncivez Derneği’nden sahil temizliği etkinliği

Zonguldak’ta faaliyet gösteren İncivez Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği, etraf şuuruna dikkat çekmek hedefiyle Kozlu kıyısında paklık aktifliği düzenledi.
Dernek üyelerinin iştirakiyle gerçekleşen aktiflikte, kıyı sınırı boyunca toplanan atıklar etrafa hassaslık iletisi verdi. İştirakçiler, hem etrafa katkı sundu hem de tabiata karşı sorumluluk şuurunun artırılmasını hedeflediklerini belirtti.
İncivez Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği yetkilileri, etraf etkinliklerinin devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşları da bu tıp çalışmalara takviye vermeye davet etti. Etkinliğe Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve eşi ile İncivez Mahalle Muhtarı Hüseyin Cevher ile siyasi parti temsilcileri de eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Mustafa Akgün tarafından
12 Mayıs, 2025 13:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Orman Köylüleri Kış Primi Süresinin Uzatılmasını İstiyor

Yenice ilçesinde orman köylüleri, 15 Mayıs’ta sona erecek olan kış primi süresinin uzatılmasını istiyor.

Sürenin bitimine sayılı günler kala zorlu doğa koşulları altında çalışan köylüler, hem orman içindeki hem de ana yollardaki bozuk ulaşım şartlarının işleri daha da zorlaştırdığını belirtiyor.

Orman yollarının ağır kış koşulları nedeniyle bozulduğunu ve kamyonların ilerlemekte büyük güçlük çektiğini dile getiren köylüler, yetkililere çağrıda bulunarak sürenin en az 15 gün daha uzatılmasını talep etti.

Orman köylüleri yaptıkları açıklamada, “Maliyetlerimiz çok arttı. Her yıl kış primi süresinin uzatılması bizi bir nebze olsun rahatlatıyordu. Bu yıl mevsimlerin değişkenliği, aşırı yağışlar ve sürekli kötü hava koşulları nedeniyle işlerimiz daha da zorlaştı. Kış primi süresinin uzatılması hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı. Köylüler, hem ekonomik yükün hafifletilmesi hem de çalışmaların sağlıklı şekilde tamamlanabilmesi için yetkililerin acilen adım atmasını bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.