Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde en iyiler ödüllerini aldı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen "26. Memleketler arası Altın Safran Belgesel Sinema Festivali" çerçevesinde en uygun belgesel sinema mükafatına direktörlüğünü Matthus Wörle’nin yaptığı "Where We Used to Sleep" layık görüldü.
Bu yıl 26’ıncısı düzenlenen Memleketler arası Altın Safran Belgesel Sinema Şenliği çerçevesindeki yarışta dereceye giren yapıtların sahiplerine mükafatları verildi. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül merasimine Karabük Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Elif Köse, Sinema Genel Müdürü Birol Güven, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Günün mana ve kıymetine dair yapılan konuşmaların akabinde ödül merasimine geçildi. Memleketler arası Uzun Metraj Belgesel Sinema kategorisinde direktörlüğünü Matthaus Wörle’nin yaptığı "Where We Used to Sleep" isimli imal, en uygun belgesel sinema mükafatına layık görüldü. Birebir kategoride Daria Morar’ın "The Forest" isimli yapıtı ise mansiyon mükafatı aldı.
Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Sinema kategorisinde en âlâ belgesel sinema mükafatını "Wind Blow By" sineması ile Paula Fuentes ve Guillermo Carrera kazandı.
Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Sinema kategorisinde Sevinç Baloğlu’nun "Oya" isimli yapıtı Süha Arın En Güzel Belgesel Ödülü’nün sahibi olurken, Cemlalettin İrken’in "Nazlı Hanım’ın Telaşları" isimli çalışması mansiyon mükafatına layık görüldü.
Ulusal Kısa Metraj Belgesel Sinema Yarışması’nda "Baletler Köyü" isimli yapıtıyla Fatih Diren en güzel sinema mükafatını aldı. Kadir Can Otomobilci ise "Buzun Ruhu" isimli yapıtıyla heyet özel mükafatına paha bulundu.
Ulusal Uzun Metraj Belgesel Sinema Yarışması’nda ise Kenan Diler’in "Kavak Ağacının Gölgesinde" isimli üretimi en güzel sinema seçilirken, Aybüke Avcı’nın "Domates Biber Depresyon" isimli sineması heyet özel mükafatını kazandı.
Ödüllerin takdim edilmesinin akabinde toplu hatıra fotoğrafı çektirildi ve şenlik sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’ne “Erişilebilirlik Logo Bayrağı” takdim edildi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, IV. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı kapsamında "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" almaya hak kazandı.
"4. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı", Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle 12-13 Mayıs 2025 tarihlerinde Türkiye Manisiz Bilişim Platformu tertibiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Takviye ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü, ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, KTB Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi mesken sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ismine; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, Kütüphaneci Hasan Üstünkol katıldı. Çalıştay kapsamında ise BEUN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir "Materyal Erişilebilirlik" kümesinde, Kütüphaneci Hasan Üstünkol ise "Mekansal Erişilebilirlik" kümesinde çalışmalara katıldı.
Çalıştay sonucunda ise düzenlenen merasimle, manisiz erişilebilirlik imkanlarını sağlayan kütüphanelere "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdimi gerçekleştirildi. BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal’a, "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdiminde bulunuldu.
BEUN Kütüphanesinin aldığı "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" hakkında açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "BEUN olarak ulusal ve memleketler arası alanda elde ettiğimiz muvaffakiyetlerde sürekli öğrenci odaklı bir yaklaşım sergiliyor olmamızın hissesi olduğunda hemfikiriz. Üniversitemiz akademik, kültürel, sportif ve sanatsal manada elde ettiği muvaffakiyetlerin yanında sürekli öğrencilerini bugünün ve geleceğin dünyasını odağa alarak insancıl ve etik kıymetler üzerinden yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bilhassa engelli öğrencilere ve engelli bireylere yönelik çalışmalarımız, toplumsal sorumluluk kapsamında attığımız adımlar sonucunda muvaffakiyet meyvelerini vermekte, Üniversitemizi her alanda olduğu üzere bu alanda da örnek üniversiteler ortasında konumlandırmaktadır. Bu sebeple kapsayıcı, bütünleştirici, mahzurları ortadan kaldıran öğretim kavrayışımız sonucunda kütüphanemizin ‘Erişilebilirlik Logo Bayrağı’ almasını çok büyük bir gurur ve memnunlukla karşıladık. Bu his ve fikirlerle başta bu aktifliklerin gerçekleştirilmesi için büyük uğraş sarf eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımızın yöneticileri ile değerli işçilerine ve paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıyeten Üniversitemiz ismine bu muvaffakiyetin sağlanmasında emeği geçen başta Kütüphane idaremiz olmak üzere tüm akademik ve idari işçimize teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.