Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Saylar’dan Ovacık Açıklaması

Gündem Yayın: 14.09.2015 16:15
Yazar:
Saylar’dan Ovacık Açıklaması

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, MHP’li Ovacık Belediyesinin AK Parti’ye geçmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, ortaya atılan iddialara da cevap verdi. Saylar; “Bizim belediye meclisi üyesi bir arkadaşımızın da MHP’yi desteklediği rivayeti var biz de onunla alakalı disiplin kurulunu çalıştıracağız. Şu anda araştırıyoruz. Biz de bizim Belediye Meclis Üyesine ne verdiniz diyoruz” dedi
Ovacık’ta Belediye Başkanı olan arkadaşımıza biz öncelikle aramıza hoş geldin diyoruz. Kendisi zaten bizim Belediye Meclis Üyemizdi. Tabi oradaki süreç ilk önce oradaki oylama 4-4 sonra bir 4-4 daha ardından 5-4 şeklinde çıkan sonuçtan sonra bizim AK Parti’li Meclis Üyemiz Zafer Küpler belediye başkanı seçildi, ben kendisine, partimize, Ovacık’a ve Karabük’e hayırlı olsun diyorum.
Ortaya atılan iddialara da cevap veren AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar; “Bizim kimseye bir vaadimiz yok. Oradaki arkadaşlar zaten Ovacık’taki Belediye süreci içersinde gördükleri hizmet karşılığını AK Parti’den daha fazla alacağına inandıkları için MHP’li Belediye Meclisi Üyesi olan arkadaşlar AK Parti’deki Meclis Üyesi arkadaşı desteklemişler. Bizim belediye meclisi üyesi bir arkadaşımızın da araştırıyoruz MHP’yi desteklediği rivayeti var biz de onunla alakalı disiplin kurulunu çalıştıracağız. Eğer kendisi bizim vermiş olduğumuz grup kararı gereği partisine değil de Milliyetçi Hareket Partisini desteklediyse biz de bizim Meclis Üyemize disiplin kurulunda gereğini yaparız ve burada da eğer Başkanımız ne verdiler demiş, biz de bizim belediye meclis Üyesine ne verdiniz diyoruz. Bizim ki niye bizi desteklemedi. Siyasi partilerde böyle bir şey olma şansı yok, yani bizim ne öyle bir şey verme şansımız var, ne de onların. Ama siyaset adına da bunları konuşmak doğru değil. Biraz da hakkaniyetli olmak gerekir kendi aralarındaki meclis üyeleri AK Partili meclis Üyesi Zafer Küpler’in bu işi daha iyi yapacağı için ve buna inandıkları için ona oy vermişler. Kaldı ki oy veren meclis üyeleri hala MHP’deler o zaman gereğini yapsınlar. Biz bizi desteklemeyen arkadaş için gereğini yapacağız. Benim belediye meclis üyem beni desteklemediyse o zaman o partide durmanın bir anlamı yok. Bunu araştırıyoruz. Disiplin Kuruluna verdik” dedi.
GENEL KURUL DEĞERLENDİRMESİ
Hafta sonu yapılan AK Parti’nin 5. Büyük Genel Kurulunu da değerlendiren AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar; “Delegelerin çoğunluğunun Sayın Başbakanımızı desteklemesi ile ve MKYK listemiz oluştu, bugün de MYK listemiz oluştu. MYK listemizde Mehmet Ali Şahin bey yerini korudu. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak hizmetine devam edecek. Bu anlamda MYK’da Mehmet Ali Beyin olmasından teşkilatlar olarak memnunuz. Güzel bir kongre oldu. Kongremizde Şehitlerimize saygıdan dolayı müzik çalmadık. Yalnızca Kongrede Sayın Başbakanımın bir konuşması oldu. Bu anlamda biz hassas olarak da bu dönemi barışçıl, kardeşçe ve ülkemizde hep birlikte yaşamayı öğrenerek bu süreci atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kastamonu Yayın: 03.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi.

Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.