Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Nisan, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Doğdu: “Sağlık Çalışanlarının Hakları Asla Ödenemez”

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, Karabük’te görev yapan sağlık çalışanlarının zorlu koşullara rağmen büyük bir özveriyle hizmet verdiğini belirterek, emeğin ve fedakarlığın görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

9 Günlük Ramazan Bayramı süresince Karabük'teki sağlık hizmetlerinin yoğunluğunu rakamlarla ortaya koyan Doğdu, “Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yalnızca acilden 16.000 başvuru yapılmışken, yatan hasta sayısı 520’yi buldu. Safranbolu Devlet Hastanesi’nde acil başvuru sayısı 4.008, yatan hasta sayısı ise 25. 112 Acil Sağlık İstasyonları ise 1.150 vakaya müdahale etti. Yenice, Eskipazar, Eflani, Ovacık ve Diş Hastaneleri ile Sağlık Merkezlerinde görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma minnettarım” dedi.

Sadık Doğdu, bu rakamların sağlık çalışanlarının ne denli yoğun ve fedakarca çalıştığını açıkça ortaya koyduğunu belirterek, “Bu emeğin bir karşılığı olamaz. Ancak daha iyi çalışma şartları, iyileştirilmiş ekonomik haklar ve çalışanların huzuru için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanmasının toplumsal refah açısından önemine dikkat çeken Doğdu, “Biz inanıyoruz ki sağlık çalışanlarının meselelerine çözüm üretilir, talepleri karşılanırsa, 'Mutlu Çalışan, Mutlu Türkiye' idealimiz de gerçekleşecektir. Her bir sağlık çalışanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi, KBRN projesiyle afet müdahalesine bilimsel katkı sunacak

Kastamonu Üniversitesi, hazırladığı KBRN projesiyle afet ve acil durumlarda alanda vazife yapan birinci müdahale gruplarının gözetici donanımları kullanımına bağlı olarak karşılaştıkları fizyolojik yükler ve kalp suratındaki parasempatik cevap değişikliklerini araştıracak.
Kastamonu Üniversitesi Bozkurt Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Dr. Öğretim Üyesi Nuray Demiralp’in yürütücülüğündeki Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Ferdî Esirgeyici Donanımların Birinci Müdahale Gruplarında Kardiyak Parasempatik Karşılıklar ve Fizyolojik Adaptasyon Etkisi" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-B Süratli Dayanak Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Projede, afet ve acil durumlarda alanda misyon yapan birinci müdahale gruplarının KBRN ferdî esirgeyici donanımları (KKD) kullanımına bağlı olarak karşılaştıkları fizyolojik yükler ve kalp suratındaki parasempatik karşılık değişiklikleri bilimsel olarak incelenecek. Proje ile ayrıyeten bu donanımların fizyolojik adaptasyon üzerindeki tesirlerinin kıymetlendirilmesi ve operasyonel performansı etkileyen temel sıhhat parametrelerinin belirlenmesi amaçlanıyor.
Proje grubunda, Dr. Öğretim Üyesi Serdar Akyel ve Prof. Dr. Hürmüz Koç araştırmacı olarak yer alırken, Sıhhat Bilimleri Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Kenar ise danışman olarak projeye katkı sunuyor. Ayrıyeten projede bir lisans öğrencisi de bursiyer olarak vazife alacak.
Proje çıktılarının, KBRN olaylarında misyon alan çalışanın iş sıhhati ve güvenliği standartlarının geliştirilmesine, eğitim programlarının tekrar yapılandırılmasına ve KKD kullanımına bağlı fizyolojik tesirlerin azaltılmasına katkı sağlaması bekleniyor. Bu tarafıyla proje, afet idaresi kapasitesinin bilimsel temelde güçlendirilmesine yönelik bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, "Üniversitemizin bilimsel araştırma potansiyeline sağladıkları katkılardan ötürü araştırmacılara teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.