blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 16:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te tekstil işçisinden örnek davranış

Karabük’te tekstil işçisi Murat Yıldız, 16 yıl önce başlattığı ‘Sıfır Atık Sıfır Engelli’ projesi çerçevesinde 333 tekerlekli sandalye ve 19 akülü sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Karabük’te tekstil sektöründe çalışan evli ve 2 çocuk babası Murat Yıldız, 2001 yılında Tekirdağ’daki bir fabrikada geçirdiği iş kazasının ardından hayatını değiştiren bir projeye imza attı.

Fabrikanın çatısından düşerek ciddi şekilde yaralanan Yıldız, 5 ay süren tedavi sürecinin ardından yürümeye başlayabilse de, kazadan sonra konuşma zorluğu yaşamaya başladı.

Yıldız, memleketi Karabük’e dönerek tekstil fabrikasında çalışmaya devam etti. Burada, iş yerinin başlattığı mavi kapak toplama kampanyasını yönetmeye başlayan Yıldız, 2009 yılında "Sıfır Atık Sıfır Engelli" projesini başlattı. Bu proje çerçevesinde iş çıkışlarında ve hafta tatillerinde kentteki caddelere, sokaklara ve okul önlerine boş bidonlar yerleştirerek plastik kapak toplamaya başladı. Ayrıca, çeşitli iş yerlerinden eski elbise askılıkları, iplik bobinleri ve kırık araç tamponları gibi atık malzemeleri toplayarak ihtiyaç sahiplerine yardım etti.

Bugüne kadar, çevresindeki insanların desteğiyle 333 tekerlekli sandalye ve 19 akülü sandalye temin eden Yıldız, son olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan yürüme engelli Azra Kayalı’ya 19’uncu akülü sandalyeyi hediye etti.

Proje hakkında konuşan Yıldız, "Biz bu işi Allah rızası için yapıyoruz. Bize sadece dua edin diyoruz. Onlar da bol bol dua ediyorlar. Her birinden Allah razı olsun. Onların sevinci ve mutluluğu her şeye değer. Doğru yoldayız, doğru işi yapıyoruz." şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, ailesinin de projeye büyük destek verdiğini belirtti.

Murat Yıldız, insanların yardımlarıyla bugüne kadar pek çok engelliye ulaşarak onların hayatını kolaylaştırmayı başardığını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Berber koltuğunda kardeşini vuran ağabeyin ifadesi ortaya çıktı: “Beni vurabileceği endişesi ile ateş ettim”

Samsun’da berber dükkanında kardeşi Barış Kol’u(43) öldüren ağabey Ahmet Kol (46) tabirinde, "Berber örtüsünün altından silahı çıkardığını gördüm. Tam bana yanlışsız döneceğini anlayınca o anlık panikle ateş ettim. Barış silah çekip horozu kaldırmamış olsaydı katiyetle belimden silahımı çıkarmayacaktım. Bir anlık panikle beni vurabileceği kaygısı ile ateş ettim" dedi.
Samsun’da berber dükkanında kardeşi Barış Kol’u öldüren ağabey Ahmet Kol, poliste susma hakkını kullanarak söz vermedi. Ahmet Kol’un savcılık sözü ortaya çıktı. Savcılık sözünde kendini savunan Ahmet Kol, "Kendisi ile daha öncesinde rastgele bir hasımlığım yoktu. Babam kanserdi, hastanede yatıyordu. Hastaneye gitmeden evvel bana ilişkin olan otoparka gidip toplanan parayı almak istedim. İş yerime gittim. Otomobilimi park ettiğimde kardeşim Barış Kol’a ilişkin arabayı gördüm. Oradaki Barış’ın adamları bana Barış’ın berberde olduğunu söyledi. Barış cezaevinden çıktıktan sonra daima olarak tüm aile üyelerine hakaret ve tehdit içerikli ve aile ortasında huzursuzluk oluşturacak iletiler atıyordu. Bunlar, ‘seni vuracağım, öldüreceğim’ halinde mesajlardı. Olay günü berberde olduğunu öğrenince yanına gitmek istedim. Barış oturmuş ardı bana dönüktü. Kendisinin yanına yanlışsız gittim. ’Ne oldu beni mi vuracaksın?’ dedim. ’Seni vuracağım’ dedi. ’Kalk konuşalım’ dedim. Berber örtüsünün altından silahı çıkardığını gördüm. Tam bana yanlışsız döneceğini anlayınca o anlık panikle ateş ettim. Barış silah çekip horozu kaldırmamış olsaydı katiyetle belimden silahımı çıkarmayacaktım. Bir anlık panikle beni vurabileceği tasası ile ateş ettim. Keşke hiç berbere girmemiş olsaydım. Hedefim kardeşimle ortamızda olan durumu tatlıya bağlamaktı. Ben kendisinin Ankara’da olduğunu biliyordum. Tesadüf üzerine berberde olduğunu öğrenince oraya gittim. Otoparkım ile berber yan yanadır. Barış’ın orada olduğunu katiyetle daha evvel öğrenmedim. Maksadım aslında mutlaka kendisini yaralamak dahi değildi" tabirlerini kullandı.
27 Mayıs Salı günü İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi Divitçioğlu Caddesi üzerindeki bir berberde meydana gelen olayda, 1998 yılında Samsun Kapalı Cezaevi Müdürü Zeki Bayrak’ın öldürülmesi olayında Ali Kemal Kol ile birlikte yargılanan ve cezasını tamamlayan Barış Kol, ağabeyi Ahmet Kol’un silahlı saldırısı sonucu kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin