blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 22:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köylülerden baraj projesine tepki

Karabük'te Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan içme suyu barajına köylüler zarar görecekleri gerekçesiyle tepki gösterdiler.

Devlet Su İşleri, Bulak Köyü sınırları içerisinde bulunan Mencilis Mağarası bölgesinde Bulak Barajı Projesi çerçevesinde çalışmalarına başladı. Yapılacak projeyle hem kendilerinin hem de doğanın zarar göreceğini belirten köylüler bölgeye gelerek çalışmaların devam etmesini engelledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edilirken, çalışmalar sırasında köyün içme suyu hatlarına zarar verildiği gerekçesiyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy muhtarı Mehmet Günbir, "Burada şuanda adını bilmediğimiz bir projenin çalışması var. Maalesef Bulaklılar yok sayılıp, kanun göz ardı ediliyor. Daha önce burada bir mahkeme kararı var. Bu bölgede Safranbolu'yla Bulakköy arasında 40 yıl sürmüş kesin karara bağlanmış bir mahkeme kararında yok sayarak tabiri caizse gecekondu usulü kimse duymadan iki gün içerisinde burada işlem yapmaya başlamışlar" dedi.

Çalışmalar sırasında köye giden su kanallarının da zarar gördüğünü belirten Günbir, "Şuanda yaklaşık 64 tane ailenin, evin su ihtiyacını karşılayan bir kanal var. Bu kanal da bizim bilgimiz olmadan imha etmek üzereler. Bu kanal eğer ki ilk yağmurda bir tane borumuz oradan çıkarsa onun tamiri uzun sürede yapılabilecek bir durum. O zaman da köy içerisinde çok büyük bir sıkıntımız olacak. Tarım, hayvancılık kuracak" diye konuştu.

Günbir, çalışmanın hukuksuz olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
08 Mayıs, 2025 11:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ailelere Doğum Paketi Desteği Protokolü

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Özel Medikar Hastanesi Arasında İndirim Protokolü İmzalandı.

“Türkiye Aile Yılı” çalışmaları kapsamında Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Özel Medikar Hastanesi arasında, ailelere yönelik doğum paketi hizmetlerinde Türkiye genelini kapsayacak şekilde %15 oranında indirim uygulanmasını öngören protokol imzalandı.

İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ile Özel Medikar Hastanesi Genel Müdür/Başhekimi Op. Dr. Gürol Şahin tarafından imzalanan protokol ile ailelerin sağlık hizmetlerine daha kolay erişimi ve anne adaylarının doğum sürecinde ekonomik olarak desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Protokol kapsamında, tüm anne adaylarımız Özel Medikar Hastanesi tarafından sunulan doğum paketi hizmetlerinden %15 indirimli olarak yararlanabilecektir. Söz konusu indirim, belirlenen şartlar doğrultusunda 2025 yılı boyunca geçerli olacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Aile Yılı çerçevesinde kamu kurumları ve özel sektör arasında örnek iş birlikleri geliştiriyoruz. Ailelerimizin refahını artırmak, hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak ve onları her alanda desteklemek temel önceliğimizdir. Bu protokol de bu anlayışın bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Özel Medikar Hastanesi Genel Müdür/Başhekimi Op. Dr. Gürol Şahin ise, “Ailelerimizin en kıymetli anlarında yanlarında olmaktan, sağlık hizmetlerimizi toplum yararına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Aile Yılı kapsamında böyle bir katkı sunmak bizler için gurur verici” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.