blank
Asuman Doğan tarafından
09 Mart, 2025 14:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 2

Karabük İl Özel İdaresi’nden Kırsala 90 Milyon TL’lik Yatırım

Karabük İl Özel İdaresi, yıl içinde kırsal bölgelerde yaklaşık 90 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantıları kapsamında görüşülen 2024 yılı faaliyet raporu, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Yılmaz Arat, meclis üyelerine kurumun 2024 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Arat, konuşmasında yatırımcı birimler tarafından gerçekleştirilen çalışmaların detaylarını paylaştı. Faaliyet raporunun, kurumun bir önceki yıl yaptığı çalışmaları kamuoyuna duyurmak amacıyla hazırlandığını belirten Arat, "5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 39. maddesi gereği, yapılan faaliyetleri kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. İlimizin ihtiyaçları, stratejik plan hedefleri ve mali imkânlar doğrultusunda programlarımızı şekillendiriyoruz. Faaliyet raporumuz kabul edildikten sonra kurumumuzun resmi web sitesinde de yayınlanacaktır" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Sedat büyükvural

    Bizler hic birşey görmüyoruz nasıl yatırım bilmiyorum ben eflaniliyim bizim köyümüz eflaniye 10 km ama kışın camurdan yazın tozdan gidilmiyor yollar cok bozuk insanlar yazın köylerine gelemiyorlar arabalarıynan mümkünse yetkililer gelsinler bir görsünler yolumuzu .cal köyü kızılgelik mah.bizler doğuda falan yaşamıyoruz.saygılarımla

  2. Yakup

    Köyümüz yol aydınlatması için kaç kere müracat yaptık yapmadılar kimsenin olmadığı köylere demir direk ve yol aydınlatması asfalt yapıyorlar en işlekyolda karanlıkta gidip geliyoruz bu yatırımlar nerelere yapılıyor yapılan asfalttan başka bişey görmedik

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Havalar ısındı, kene kabusu başladı

Doğu Karadeniz Bölgesinde genelde Nisan ayında başlayan kene hadiseleri bu sene havaların geç ısınmasıyla birlikte birinci olay Mayıs ayının birinci günlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne geldi.
Ülkemizde 2002 yılından beri görülmeye başlayan kene olayları yüzünden her yıl hayatını kaybedenler olurken, bu sene birinci kene vakası KTÜ Farabi Hastanesi çocuk servisinde tedavi altına alındı.
Kene hadiselerine karşı vatandaşlara önerilerde bulunan KTÜ Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "2002 yılından beri yaz mevsimi gelmesiyle birlikte ülkemizde görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hadiseleri, gelmeye başlayacak diye düşünürken hastanemizin çocuk servisine birinci hadise geldi. Bu durum her sene Nisan-Mayıs aylarında olurken bu sene birinci hadisemiz Mayıs ayında geldi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin görüldüğü vilayetlerde daha erkenden tespit edilen hafif hadiseler vardır, biraz daha ağırlaşınca bize geliyor. Gümüşhane, Tokat, Sivas taraflarında tekrar hadiseler ortaya çıkacaktır. Halkımız buna nazaran tedbirler alması kenenin olabileceği çimenli bölgelerde çorabını pantolonunun üzerine çekmesi meskenine geldiği vakit da tüm bedenini kene açısından denetim etmesi kıymetlidir. Şu an havalar tam sıcak olmamasına karşın bilhassa Haziran-Temmuz ayına gerçek kayacak diye düşünüyoruz. Her yıl bize gelen üçüncü basamak hastaneye gelen KKKA kriterlerine nazaran baktığımız vakit 20-30 hadisemiz oluyor. Genelde Mayıs ayında 5-10 tane olurdu geri kalanlar Haziran’da olurdu. Artık de Haziran-Temmuz aylarına gerçek kayacaktır ancak birinci olayımız geldi. İnsanlarımız önlemlerini alsınlar. KKKA hadiseleri bizde genelde Ağustos ayında 15’inden sonra bitiyor lakin yeniden de hava sıcaklığıyla ilişkilidir" dedi.
Kurban Bayramı periyodunda hayvan transferiyle birlikte kene transferi de olacağına dikkat çeken Yılmaz, "Kurban Bayramı devrine çok dikkat etmek gerekiyor. Hayvan transferleriyle birlikte kene transferleri de olabilir. İnsanlarımız Kurban devrine daha çok dikkat etmelidir. Keneler sonuçta kan emecek bir canlı arar. Kan emecek canlılarda en çok hayvanlardır. Rahatlıkla üzerine konabilir hatta hayatı boyunca orada devam edebilir. Transferiyle birlikte öbür bölgelere masraf hayvandan düştüğü vakit ya da hayvanı keserken orada keneyle temas etme durumu kelam konusu olabilir. O nedenle dikkatli olmak gerekir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.