Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Kasım, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’daki patlama öncesi komşuları gaz sesini duymuş

Çorum’da 1 kişinin ölümüne, 33 kişinin yaralanmasına sebep olan patlama ile ilgili konuşan bina sakini, olaydan yaklaşık 45 dakika önce patlamanın yaşandığı evden gaz sesinin geldiğini söyledi.
Olay, öğlen saatlerinde Çorum il merkezi Osmancık Caddesi’ndeki Hilal Apartmanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 3’üncü katında bulunan evde doğalgazdan kaynaklı patlama meydana geldi. Sokağın adeta savaş alanına döndüğü patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, 33 kişi yaralandı. İhbar üzerine sokağa çok sayıda AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olayda yaralanan vatandaşlar binalardan itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yetkili doğalgaz şirketi olan Ahlatçı Holding’e bağlı Çorumgaz ekipleri de binada incelemelerde bulundu.

Patlamadan önce gaz sesi gelmiş
Patlamanın yaşandığı evin üst katında yaşayan Rafet Kazak, olay anını İHA muhabirine anlattı. Patlamadan bir süre önce patlamanın yaşandığı evden gaz sesi geldiğini ve eşinin zili çalmasına rağmen kapıyı açanın olmadığını söyleyen Kazak, bu olaydan bir süre sonra patlamanın yaşandığını ifade etti. Patlama anında büyük korku yaşadıklarını ve sonra yaralıları kurtarmaya çalıştıklarını anlatan Rafet Kazak, “Oturma odasında televizyon izliyordum. Hanım geldi, ‘Aşağıki kattan doğalgaz sesi geliyor’ dedi. Ben de ‘Bir zilini çal, uyar’ dedim. Aşağı indi, zile basmış, açan olmuyor. Sonra doğalgaz vanasını kapatmaya çalışmış, gücü yetmemiş. Daha sonra evdeki vatandaşın kızını arıyor, ‘Ses geliyor, babanız içeride’ diyor. Ama kimse gelmiyor. Sonra 45 dakika, 1 saat aralığında bu olay oluyor. Sonra ben çocuklara koştum. Eşimin üzerine duvar yıkılmıştı, onu kurtardım. Küçük zedelenmeleri vardı. Sonra hepsini itfaiye ile balkondan aşağı indirdik. Sonra aşağı indim. Kimseyi göremedim. Birçok vatandaşı benim binamdan dışarı çıkarttık. Yaralılara şifalar diliyorum” dedi.
Patlama nedeniyle iş yerleri zarar gören esnaf ise dükkanlarına gelerek temizlik yapmaya başladı. Vatandaşlar olay anında büyük panik yaşadıklarını ve basıncın etkisi ile bayıldıklarını söyledi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyet müdüründen emniyet kemeri takmayan sürücüye ceza yerine çikolata tadında uyarı

Amasya’da polis grupları, polis haftasında kontrol yaptıkları vatandaşlara çikolata dağıttı. Emniyet kemeri takmadığı belirlenen bir şoför emniyet müdürünün ceza yerine çikolata tadında ihtarından büyük ders çıkardı.
Amasya Emniyet Müdürlüğü grupları, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümü münasebetiyle kontrollerde vatandaşlara çikolata dağıttı. Geç saatlerde uygulanan kontrollere katılan Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, emniyet kemeri takmayan bir şoförle karşılaşınca evvel çikolata verdirdi. Sonra da, "Sizden isteğimiz emniyet kemerinizi takmanız. Zira bu sayede kentimiz ve sizler daha inançta olursunuz" kelamlarıyla ihtarda bulundu. Kusurunu kabul eden şoför Atalay Kılıç, "Mesafe kısaydı. Geç kaldık. Onun için kemer takmadık" kelamlarıyla kendini savunmaya çalıştı. Birinci kere bu türlü bir kontrole rastladığını belirten Kılıç, hayat kurtaran uyarısı nedeniyle Emniyet Müdürü Saraç’a teşekkür edip polis haftasını kutladı.
Bütün kurallara dikkat ettiği görülen kontrolde kardeşinin de trafik polisi olduğunu anlatan şoför Hülya Altın Şişman ise, "Tüm polis teşkilatının gününü kutluyorum. Onlara emanetiz ve onlara çok güveniyoruz" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Saraç, denetimlerde görev alan işçisine çikolata, pasta ve çay ikramında da bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.