Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
28 Ekim, 2024 20:00
blank
İhlas Haber A.

Rektör Özölçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Rektör Özölçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı
A+ A-

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Rektör Özölçer mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümünü idrak etmenin büyük bir gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Necip Milletimiz, Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 29 Ekim 1923 yılında “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya Cumhuriyeti ilan ederek muştulamıştır. Şanlı tarihinin geçmişinden aldığı büyük bir gücün ilhamıyla elde ettiği kutlu zaferler neticesinde, Cumhuriyetimiz tarihte eşine az rastlanan Milli Mücadele sonunda kazanılan bağımsızlığın nişanesidir. Kahraman Türk askeri ve yüce Türk milletinin yekvücut olarak Anadolu’yu düşmandan temizlediği İstiklal Mücadelesinin ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 28 Ekim 1923 gecesi Çankaya Köşkü’nde ifade ettiği, “Efendiler Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz” sözü aziz şehitlerimiz ve muazzez milletimizin destansı zaferlerinin en kıymetli mirası olan Cumhuriyetin müjdecisidir. Güçlü Türkiye Yüzyılı hedeflerinde Cumhuriyetimizden aldığımız güçle vatanımızın dört bir köşesinde görevini en iyi şekilde yerine getirerek ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırmada canla başla çalışan kıymetli vatandaşlarımız gibi toplumların münevver yüzünü temsil eden bilim yuvaları olarak bizler de görevlerimizin her daim bilincinde olmalıyız. Akademi camiası olarak bizim sorumluluğumuz ise en zor şartlar altında kazanılan Cumhuriyetimize layıkıyla sahip çıkıp yarınlarına daha müreffeh Türkiye için vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı, çağı yakalayan, yaşadığı dünyanın ihtiyaçlarının farkında olan üretken ve nitelikli gençler yetiştirmek ve ülkemizin geleceğe emin adımlarla ilerlemesine değer katmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu kutlu günün vesilesiyle Aziz milletimizin, kıymetli Zonguldaklı hemşehrilerimizin ve değerli Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

28 Ekim, 2024 20:07
blank
İhlas Haber A.

Kastamonu’da tanıtılan Kore yemekleri büyük beğeni topladıı

Kastamonu’da tanıtılan Kore yemekleri büyük beğeni topladıı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte yapılan Güney Kore yemekleri davetlilerden büyük beğeni topladı.
Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Koreliler Derneği tarafından Kore Mutfak Günleri etkinliği gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde yapılan Kore Mutfak Günleri etkinliği çerçevesinde Güney Kore’den gelen heyet, kendi kültürlerini tanıtan yemekler yaptı. Kendi kültürlerine özgü yapılan yemekler, davetlilerin beğenisine sunuldu. Çok sayıda davetlinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yaklaşık 10 çeşit Güney Kore yemeği sergilendi.
Etkinliğin açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Turizm Fakültesi’nin dünya mutfak kültürünün Kastamonu’da tanınmasına ve bu kapsamda farklı kültürlerle Gastronomi Şehri Kastamonu’nun bütünleşmesine önem verdiklerini belirterek, katılımcılara teşrifleri dolayısıyla teşekkür etti.
Türkiye’nin en büyük Turizm kongresini Kastamonu’da yaptıklarını ifade eden Sökmen, “Yıl içerisinde pek çok kongre, sempozyum, çalıştay ve söyleşiler planlıyoruz. Yakın geçmişte ülkemizin en büyük Turizm Kongresini de şehrimizde gerçekleştirdik. Turizm adına yapılması gereken ne varsa bu hizmetlerin tümünü fakültemiz yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Bu vesile ile bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde öncü olan Kastamonu Koreliler Derneği başta olmak üzere Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Alev Sökmen ve hocalarımıza, araştırma görevlilerimize, öğrencilerimize, idari personelimize bizleri yalnız bırakmayan, sektör temsilcilerimize, iş insanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve ilçe belediyelerimize tekrar teşekkür ediyoruz. Bizi izlemeye devam edin” dedi.
Konuşmanın ardından hem lezzet hem de sunum açısından büyük bir beğeni toplayan Kore yemekleri katılımcılardan tam puan aldı. Ayrıca etkinlikte katılımcılara Kore yemeklerinden de ikram edildi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçınar Eczanesi
Gökçınar Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 3 Nolu Cadde Bahçeşehir Sitesi A Blok No:4 Karabük

Telefon

(370) 433-7119

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Bayır Mahalle Fevzi Çakmak Caddesi No:9 Karabük

Telefon

(370) 415-3027

Özkan Eczanesi
Özkan Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi Akter Sokak, Devrim Sitesi. c Blok No:6/D Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-1518

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455