Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Asırlık yayın serüveni anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen panelde kentin asırlık hafızası olarak bilinen Bartın Gazetesinin kuruluşundan bugüne olan yayın serüveni anlatıldı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından sadece yerelde değil, ulusal medyada da hayatta kalarak tarihe geçen köklü gazetelerden biri olan Bartın Gazetesinin öneminin konuşulduğu bir panel gerçekleştirildi. “100.Yılında Bartın Gazetesi” başlıklı etkinlikte tarihe tanıklık etmenin gazetecilik boyutu farklı bakış açılarıyla değerlendirildi. Yoğun katılım gösterilen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Vatandaşların haber alma hakkını sağlayan; doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın kuruluşlarımız, çok önemli bir görevi icra etmektedir. Toplumun geniş bir kesimine ulaşan meslek çalışanları, kamuoyunu bilgilendirerek aynı zamanda tarihe de not düşmektedir. 6 Eylül 1924 tarihinde kurulan ve ülkemizde kesintisiz yayımlanan, en köklü gazetelerden biri olan Bartın Gazetesi de ilimiz başta olmak üzere bölgemize değer katan çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir” diye konuştu.
BARÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birgül Koçak Oksev ise “Yerel gazeteler sadece bir gazetecilik faaliyeti olmamakla birlikte kent kimliği, tarihi ve kültürünü takip edebildiğimiz kaynaklardır. Aynı zamanda bulunduğu bölgenin kolektif hafızasını hem oluşturan hem de koruyan önemli unsurlardandır. Bu sebeple özellikle sosyal bilimciler için önemli bir veri kaynağı olan yerel basına gereken değeri vermeliyiz” dedi.
Bartın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Esen Aliş de bir asırdır yayın hayatını sürdüren gazeteyi, Bartın halkının ilgi ve desteğiyle çıkarmaya devam edeceklerini ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen panelin moderatörlüğünü, Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Huriye Çolaklar yaptı. Konuşmacı olarak ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Doç. Dr. Kübra Yıldız Altın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Prof. Dr. Yücel Namal ve araştırmacı-yazar Çetin Asma yer aldı.
Doç. Dr. Altın, “Kültürel Bellek ve Yerel Basın: Atatürk Döneminde (1923-1938) Bartın Gazetesi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda, Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu’da kültürel belleğin oluşturulmasının yerel basına yansıması ve Atatürk Dönemi’nde Bartın Gazetesinin üstlendiği kritik rolü anlattı.
Prof. Dr. Namal, 100 yıllık bir çınar olarak nitelendirdiği Bartın Gazetesinin kentin problemlerine odaklanan araştırmacı bir gazete olma görevine değinerek gazetenin çeşitli nüshalarındaki konu başlıklarından örnekler verdi.
Kentin belleği olarak bilinen araştırmacı-yazar Çetin Asma ise gazetenin kuruluş yılları ve gazete kurucusu İbrahim Cemal Aliş hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Etkinlik, Bartın İl Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan gazete arşivlerinin bulunduğu “Bartın Gazetesi Sergisi”nin gezilmesiyle son buldu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 21:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Değirmenci, “40 yıllık sendikacılık hayatımın en kolay sözleşmesini imzaladık”

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, KARDEMİR ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin sendika hayatı boyunca imzaladıkları en kolay sözleşmelerden biri olduğunu söyledi.

Özçelik İş Sendikası, KARDEMİR ile 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesini düzenlenen törenle imzaladı. Genel Müdürlükte düzenlenen törene KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyeleri katıldı.

İmza öncesi konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, "Sürecimiz biraz uzun sürdü ama her iki taraf ta yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştı. Geçtiğimiz dönem sektörün durumu malum. Ancak Karabük Türkiye'de ağır sanayinin kalbi ve burası bir işçi şehri. Kardemir bir yere gelecekse, ivmelenmesi, ideallerine erişmesi, çok daha güçlü olarak yarınlara yürümesi gerekiyorsa bunun lokomotifi çalışanımızdır" dedi.
"Bundan sonra atacağımız her adımda, tesisimizin, fabrikamıızı iyileştirilmesi, veriminin arttırılması, düzenlenmesi, Kardemir'in daha karlı, daha verimli, daha atak yarınlara doğru çok güvenilir adımlarla yürüyen bir şirket olmasının temelini attık" diyen Demir, "Bu temelde, arkadaşlarımızla var gücümüzle şirketimizi daha ileriye taşımak için elimizden gelen her türlü fedakarlığı beraber yapacağımıza inancımız tamdır. Bu anlayış içinde toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Özçelik İş Sendikası ile emekçilerin bir bütün olduğunun altını çizen Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "40 yıla yakın sendikacılık hayatımın en kolay toplu iş sözleşmesini imzaladık" ifadeleriyle sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Değirmenci, "Biz Kardemir'siz, Kardemir bizsiz olamaz. Karabük bizsiz, biz Karabüksüz olamayız. Biz burada bir aileyiz. Büyümemizin ana faktörü Kardemir ve emekçileridir. Dolayısıyla biz Kardemir'e gözümüz gibi bakan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Geçmişte yaptığımız sözleşmelerde ücret artışını verimlilikle telafi etme sözünü almıştım. 2 sene sonra tekrar oturacağımız TİS masasında daha güzel haklar elde edelim diye canla başla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Değirmenci, şunları söyledi: "Ola ki Kardemir bir sıkıntıya düşerse, ben ve üyelerim burada ücretsiz çalışmaya hazırız. Geçmişte Özçelik İş Sendikası üyeleriyle birlikte ne fedakarlıklar yaptı. Yine üzerimize düşeni yapmak için yönetimin yanında oluruz."

Konuşmaların ardından TİS protokolleri imzalanmasıyla program sona erdi.

Genel Başkan Değirmenci, daha sonra baş temsilcilik binasının önüne geçerek burada vardiya çıkışında toplanan işçilere hitap ederek, sendika olarak kendi rekorları ile Türkiye rekorunda bir sözleşmeye imza attıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.