Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü

Gündem 06.10.2024 08:07
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Bartın’ın Ulus ilçesinde çıkan örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, köylüler ise ekiplere içme suyu taşıdı.

Edinilen bilgiye göre, Buğurlar köyü Kurziren Mahallesi sınırlarında bulunan dikenlik bir arazide yangın çıktı. Arazideki otlara da sıçrayan yangın hızla yayılırken, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen arazöz ve itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edildi. Yangına müdahale eden orman işletmesi yangınla mücadele ve itfaiye ekiplerin, jandarma ve köylüler de destek verdi. Ekiplerin yoğun mücadelesi ile alevler 2 saat içerisinde kontrol altına alınırken, ormana sıçramadan söndürüldü.

Ekipler alevlere su sıktı, köylüler ekiplere içme suyu taşıdı

Yangın esnasında alevlerle mücadele eden itfaiye ve orman işletmesi personeli, yangının ormana sıçramaması için yoğun mücadele verdi. Rüzgar ve zorlu arazi şartlarına rağmen hortumları alevlerin bulunduğu bölgeye kadar getiren ekipler, yangını söndürmeye çalıştı. Zorlu anlarda ekiplerin yardımına ise köylüler yetişti. Hava sıcaklığı ve yangın nedeniyle yükselen ısıya rağmen mücadele eden ekiplere, köylüler içme suyu taşıdı.

3 dönüm arazide hasar meydana geldi

Arazide yapılan temizlik çalışmasında, dikenlerin yakılması sonucu alevlerin örtü yangına dönüştüğü öğrenildi. Yangında yaklaşık 3 dönüm alanda hasar meydana geldiği belirtildi. Yangının kesin sebebi araştırılırken, olayın sorumlularının da tespiti için soruşturma başlatıldı..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu imalathanesine operasyon

Gündem 06.10.2024 08:15
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Samsun’da narkotik polisi, evine kurduğu düzenekle uyuşturucu imal ederek piyasaya sürdüğü tespit edilen şahsı gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti ve imalatına karşı operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Narkotik polisi, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde H.A.’nın (34) iki ayrı evde kurduğu özel düzenek ile uyuşturucu madde imal ederek piyasaya sürdüğü tespit etti. Özel harekat polislerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda 900 gram esrar, 5 kök kenevir bitkisi, kenevir yetiştirme düzenekleri, bir kurusıkı tabanca, bir ruhsatsız tüfek ve 3 adet tüfek kartuşu ele geçirildi. Olayla ilgili H.A., gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500