Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Lisede üretilen temizlik malzemeleri tüm Türkiye’ye satılacak

Ekonomi 02.10.2024 12:37
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Samsun’da 50 çeşit temizlik malzemesi üreten Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem okuldan vatandaşlara hem de e-ticaret sistemi üzerinden tüm Türkiye’ye satış yapacak.
Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin günlük 50 ton hijyen malzemesi üretme kapasitesi mevcut. Lise, ‘Ata Kimya’ markası adı altında çamaşır suyu, klor bazlı çamaşır suyu, sıvı el sabunu, antibakteriyel el sabunu, köpük sabun, bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici, cam silici, antifrizli cam suyu, oda parfümü, çamaşır beyazlatıcı ve leke çıkarıcı, yağ çözücü, tuz ruhu, bulaşık makinesi deterjanı, parlatıcı ve kireç çözücü gibi birçok temizlik malzemesi üretiyor.
9 ayda 7 milyon TL ciro
Okul, 2024 yılının ilk 9 ayında 7 milyon TL ciro yapmayı başardı. Resmi kurumlar ve kurumsal işletmelere yönelik üretim yapan okul, ürünlerini vatandaşlara da sunmak için çalışma başlattı. Vatandaşlara okuldan satış yapmaya hazırlanan lise, e-ticaret sistemi üzerinden de herkese ulaşmayı hedefliyor.
“Piyasadan daha kaliteli ve market ürünlerinde ucuz”
Çalışmalar hakkında bilgi veren Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Şahin, “‘Ata Kimya’ markası adı altında döner sermaye faaliyeti olarak günlük 50 ton civarında, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte üretim yapabilme kapasitesine sahibiz. Burası işletme olarak hem Samsun’un hem de ülkemizin ekonomisine katkı yapan, katma değer üreten bir üretim üssüdür. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nin en büyük üretim tesislerinden birisine sahibiz” dedi.
Ürettikleri ürünlerin denetime tabi olduğunu belirten Müdür Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın talimatlarına uygun üretim yaptıklarına dikkat çekti. Şahin, “Özellikle hastaneler, gençlik ve spor müdürlükleri, belediyelerimiz, okullarımız, kamu kurumlarına yoğun bir şekilde üretim yapmaktayız. Bunun haricinde özel sektördeki kurumsal işletmelere de üretimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşın tüketimini sağlamak için onların kolay ulaşmasını sağlamak üzere e-ticarete yönelmeyi, tüm halkımıza, Samsun’a, çevre illere, diğer illere, ürettiğimiz ürünleri ulaştırmaya çalışacağız. Üretim kalitemiz standartları yüksek olduğundan halkımızın tüketmesini uygun bulmaktayız. Piyasa ürünlerinin yanında bizim ürünlerimiz daha kaliteli duruyor. Bunun yanında market ürünlerinin fiyatlarının yanın bizim ürünlerimiz çok daha altında kalıyor. Bundan dolayı halkımızın ulaşmasını kolaylaştırırsak satış ciromuz artacaktır” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARDEMİR’in Tosyalı’ya Satılacağı İddia Edildi..!

Kardemir 02.10.2024 12:45
A+ A-
KARDEMİR’in Tosyalı’ya Satılacağı İddia Edildi..!

Uzun zamandır Karabük gündemini meşgul eden Kardemir’in Tosyalı Holding’in sahibi Fuat Tosyalı’ya satılacağı şeklindeki söylentiler Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Karabük ziyaretinde yeniden gündeme gelirken,  Bakan Şimşek’in bu konuyla ilgili Karabük’ü ziyaret ettiği iddia edildi.

Karabük’te uzun süredir konuşulan KARDEMİR’in Tosyalı Holding’e satılacağına dair iddialar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Karabük ziyareti sırasında yeniden gündeme geldi. Bakan Şimşek’in bu ziyareti, sadece “Türkiye Buluşmaları” programı kapsamında gerçekleşmediği, aynı zamanda KARDEMİR’in Tosyalı Holding’in sahibi Fuat Tosyalı’ya devri ile ilgili görüşmelerin de bir parçası olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Varlık Fonu bünyesinde yer alan KARDEMİR’in Tosyalı Demir Çelik’e devredilmesi ya da satılması konusunda görüşmelerde önemli bir aşamaya gelindi. Ancak bu görüşmelerin, KARDEMİR’in Yenişehir Lojmanlar Bölgesi’nde tıkandığı ifade ediliyor. Varlık Fonu’nun yalnızca KARDEMİR’in üretim alanını devretmeyi planladığı, Yenişehir Bölgesi’ni ise ayrı bir şekilde değerlendirmeyi düşündüğü belirtilirken, Tosyalı Holding’in ise lojmanları da dahil ederek, tüm alanı alma talebinde olduğu iddia ediliyor. Bu anlaşmazlık nedeniyle süreçte bir kilitlenme yaşandığı, bu sorunların çözümü amacıyla Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Karabük’e geldiği söylentileri Bakan’ın ziyaretinden sonra hızla yayıldı.

KARDEMİR’İN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ’NİN ALTINDAKİ, NEDEN BU MU?

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), Türkiye’nin sanayi devlerinden biri olarak yıllardır ülkenin demir ve çelik ihtiyacını karşılayan öncü kuruluşlardan biri olurken, 2024 Yılı itibarıyla alınan bir kararla, KARDEMİR’in faaliyet gösterdiği alan Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi. Bu karar, KARDEMİR ve bölge için önemli fırsatlar ve avantajlar doğururken, atılan bu adımın arkasındaki sebeplerden birisinin de TOSYALI Holding olduğu konuşuluyor.

GAZETECİ İLHAN ALPBOĞA’NIN AÇIKLAMALARI DA BUNU DOĞRULAR NİTELİKTE

Geçtiğimiz Salı günü Karabük Birlik Medya’nın canlı yayın konuğu olan Gazeteci İlhan Alpboğa da Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek’in Karabük ziyaretinden sonra konuyla ilgili olarak kamuoyunda konuşulanları anlattı.

Alpboğa yaptığı açıklamada konuşulanları kulis bilgisi olarak paylaşarak şu açıklamayı yaptı.

“Bakan Şimşek’in Karabük ziyareti, sadece “Türkiye Buluşmaları” programı için değil, Varlık Fonu bünyesinde yer alan KARDEMİR’in Tosyalı Demir Çelik’e devredilmesi ya da satılması konusu da var. Yapılan görüşmelerin KARDEMİR’in Yenişehir Lojmanlar Bölgesi’nde tıkandığı,  Varlık Fonu’nun yalnızca KARDEMİR’in üretim alanını devretmeyi planladığı, Yenişehir Bölgesi’ni ise ayrı bir şekilde değerlendirmeyi düşündüğü, Tosyalı Holding’in ise lojmanları da dahil ederek, tüm alanı almak istediği,  Bu anlaşmazlık nedeniyle süreçte bir kilitlenme yaşandığı, bu sorunların çözümü amacıyla Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Karabük’e geldiği söylentileri konuşuluyor. Tabii bunlar kulis bilgileri. Bir aşamaya gelinmiş, Yenişehir Bölgesi’nde konu düğümlenmiş.”

“BEN HEP BAŞINDAN BU YANA KARDEMİR’İN BİR SAHİBİNİN OLMASI DÜŞÜNCESİNDEYİM”

KARDEMİR’in bir sahibinin olması Karabük’e bir şey kaybettirmeyeceğini hatta kazandıracağını savunan Alpboğa;  ” Ben hep başından bu yana KARDEMİR’in bir sahibinin olması düşüncesindeyim, öyle olur, böyle olur, bu özelleştirme şeklinin saha doğrusu özelleştirme değil de özel devir sözleşmesinin zaman içerisinde başımıza bu tür sıkıntıları getireceğini, özelleştirmeye karşı durduğumuz dönemde şehir meclisinin üyesi ve şehir meclisinin basın sözcüsü olarak ben o kaygıyı hep taşıdım hatta o dönemde biz 13 – 14 şehir meclisi üyesi bu özel devir sözleşmesine bir madde eklenerek, devletin burada altın hissesinin olması gerektiğini, devir sözleşmesindeki maddelerden imtina edildiğinde ya da satıldığında, devletin o altın hisse ile buraya müdahale etmesi gerektiğini fikrini savunanlardan bir tanesiyim. Bizim o kaygılarımızın nasıl gerçeğe dönüştü bugün ortada. Karabük Demir çelik Fabrikaları bu yöre halkı için olmazsa olmazdır. Aynı zamanda Türk Sanayisi için de. Türkiye’de çelik sektöründe önemli aktörlerden bir tanesi: Kardemir ‘in silah sanayine yönelik ve kaliteli çelik, zırh çeliğine yönelik çalışmalarıyla buranın daha karlı hale gelebileceği, zaten işte tren tekerleği, raylarla belirli bir katma değeri yakaladı, yani inşaat demirinden daha çok katma değerli ürünlere doğru gittiğinizde daha çok kar eder. Bir sahibinin olması Karabük’e bir şey kaybettirmez kazandırır. İki ailenin çekişmesinin, iki ailenin hırsının Cumhuriyetin kazanımı bu tesisi ne hale getirdiğini hep birlikte gördük. Buranın bir sahibi olsun, bir sahip çıkan olsun, bir takip eden olsun, bir düşünen olsun. Tosyalı Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Üyesi bana göre de profesyonel bir yönetici “ dedi.

 

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Betül Eczanesi
Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737