Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Şimşek: “En Büyük Önceliğimiz Fiyat İstikrarı”

Manşet Yayın: 29.09.2024 17:30
A+ A-
Şimşek: “En Büyük Önceliğimiz Fiyat İstikrarı”

“Türkiye Buluşmaları” kapsamında Karabük’e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sivil Toplum Kuruluşları ve İş İnsanlarına Orta Vadeli Programla (OVP) ilgili bilgilendirme de bulundu. Karabük ve Kardemir’le ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan Şimşek, Karabük’e AK Parti İktidarı döneminde 38 Milyar TL kaynak aktarıldığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Türkiye Buluşmaları” kapsamında Karabük’e geldi. Merkez Güven Kavşağı’nda Vali Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Özkan Çetinkaya, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve İl Protokolü tarafından karşılanan Bakan Şimşek AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Parti İl Binası’nda partililerle bir süre görüşen Bakan Şimşek daha sonra Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı ziyaret etti. Karabük’le ilgili Başkan Çetinkaya’dan brifing alan Bakan Şimşek, Yenişehir Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve İş Dünyası ile bir araya geldi. Bakan Şimşek burada İş Dünyası ve STK Temsilcileri’ne Orta Vadeli Programla (OVP) ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Bakan Şimşek, en büyük önceliklerinin fiyat istikrarı olduğunu belirterek, “Enflasyon düşünce ülke kalıcı bir şekilde daha yüksek büyümeyi sağlayabiliyor. Çünkü enflasyonun düşmesi demek öngörülebilirliğinin artması demek. Yatırımların artması demek, üretimin artması demek. Dolayısıyla bizim en büyük önceliğimiz fiyat istikrarıdır. Yani enflasyonun tek haneye indirilmesi. Çünkü sürdürülebilir yüksek büyüme ve daha adil gelir dağılımı için bu bir olmazsa olmaz. Peki bunu destekleyecek diğer hususlar bütçe disiplini. Siz bütçe disiplinini sağlayamazsanız enflasyonu indiremezsiniz büyük açıklar verirsiniz o zaman kamu büyük açık verince normalde özel sektöre yatırımlara gidecek kaynakları kamu kendisi çeker. Yani dışlama etkisi olur. Dolayısıyla bütçe disiplini tabii ki sağlayacağız” dedi.

KARABÜK OSB’DE 32 TANE FABRİKA FAAL DURUMDA

Bakan Şimşek, Türkiye’de AK Parti Hükümetleri Dönemi’nde muazzam yatırımlar yapıldığını ve sanayileşmeye öncelik tanıdığını belirterek, “ Karabük’te 2002 yılında bir tane OSB kurulmuş ama henüz fabrika yok. Şu anda Karabük’te 32 tane fabrika faal durumda. İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bu OSB’nin de hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ne gerekiyorsa yapacaktır. 2002’de fabrika olmadığı için Karabük OSM’de istihdam sıfırmış. Şu an 2 bin 808 kardeşimiz Organize Sanayi Bölgesi’nde üretiyor, alın teri döküyor” dedi.

KARDEMİR’İN ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLMASI ÇOK BÜYÜK AVANTAJLAR GETİRİYOR

2024 Temmuz Ayı’nda Karabük’ün özel endüstri bölgesi konumuna alındığı, bu durumun Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı mutsuz etse de Karabük halkını mutlu ettiğini söyleyen Bakan Şimşek, “Bu sene Temmuz Ayı’nda Karabük’e özel endüstri bölgesi kurma kararı aldık. Bunun içinde Kardemir ve Kardemir bileşenleri var. Bu çok ciddi avantajlar sunuyor. Bu sayede genişleme alanı daha rahat oluyor kamulaştırma yönünden. Bu durumdan Karabük Belediye Başkanımız mutsuz ama Karabük mutlu. Belediye Başkanımız çalışacak, kaynak üretecek biz ona güveniyoruz.  Karabük Türkiye’de çok az ilde olan, şimdi özel bir endüstri bölgesine sahip. Bu Karabük’ün önünü açtı. Türkiye’de endüstri sayısı birdi, şu anda 45’e çıkartmışız” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE VE SANAYİ DAHA YAKIN ÇALIŞMALI

Markalaşma ve kaliteleşme için Karabük’ün kat edeceği yolun olduğunun altını çizen Bakan Şimşek “Üniversite ve sanayinin daha yakın çalışması lazım. Markalaşma ve kaliteleşmede sizin kat edeceğiniz yol var. Tabii ki eksikliklerimizi de söylemek zorundayız. Bunu devlet yapmayacak siz yapacaksınız. Üniversite var sanayi var birlikte çalışın” dedi.

KARABÜK’E ENERJİDE ÇOK YATIRIM YAPILDI

Karabük’te enerjiye yatırım yapıldığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Karabük’te enerjiye çok yatırım yapmışız. Enerji dağıtım hatları ve doğal gaz. Çünkü daha önceden Karabük’te doğal gaz yoktu. 2009 Yılı’nda Karabük’e doğal gaz geldi. Belki bazı ilçelerimiz de olmayabilir. Zamanla bütün ili kapsayacak şeklide doğal gaz gelecektir” dedi.

ESNAFLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Karabük’te esnafa verilen kredi desteğinin iki, üç kat arttığını hatırlatan Bakan Şimşek, “Esnaflarımız da bizim için çok değerli.  Türkiye genelinde daha önce 63 bin esnafa destek verirken şu anda 443 bin esnafa destek veriyoruz. Karabük’te de destek verdiğimiz esnaf sayımız iki üç kat artmış durumda. Karabük’te kredi miktarı 18 milyondan, 1 milyar 200 milyona çıkmış.” diye konuştu.

AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE 38 MİLYARLIK YATIRIM YAPILDI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuşmasının sonunda Karabük’e yapılan yatırım miktarını da açıklayarak “Son 21 yılda merkezi hükümet olarak, Karabük’e 38 milyar liralık yatırım yapmışız.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Gündem Yayın: 29.09.2024 20:00
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Samsun’da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Canik ilçesinde uyuşturucu ticaretine yönelik operasyon düzenledi. 6 şahsın ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda, 7 kavanoz içerisinde 1 kilo 533 gram esrar, 655 adet sentetik ecza, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 144 adet tabanca fişeği ve 2 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, “Uyuşturucu madde kullanmak” suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs ve 2 yıl 4 ay hapis cezası bulunan 1 şahıs olmak üzere 2 aranan şahıs yakalandı. Ayrıca, “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan da 6 kişi gözaltına alındı.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455