Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Son Dakika

Karabük Teknokent’in Başarı Grafiği Yükseliyor

Karabük Yayın: 25.09.2024 11:12
A+ A-
Karabük Teknokent’in Başarı Grafiği Yükseliyor

Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren InnoVentures Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti., geliştirdiği “Drone Tabanlı Lojistik Platformu” projesiyle KOSGEB’in 2024 yılı Girişimci Destek Programı kapsamında İş Geliştirme Desteği almaya hak kazandı.

Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren InnoVentures Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından 2024-01 çağrı döneminde sunulan proje, ileri teknoloji çözümleri ve lojistik alanındaki yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor.

Mitsubishi Electric US’in yürüttüğü, InnoVentures’in ise AR-GE faaliyetlerini yürüttüğü “AnyMile” adlı drone tabanlı lojistik ve operasyon yönetimi platformu; şirketlerin, operatörlerin ve hizmet sağlayıcıların karbon ayak izlerini azaltırken operasyonlarını kârlı bir şekilde hızlandırmalarını amaçlıyor.

Nakliye, sevkiyat, filo ve hizmet yönetimi, UTM’leri, üreticileri ve dronları sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayan ilk uçtan uca drone tabanlı lojistik platformu hedefiyle planlanan proje, özellikle zorlu coğrafi koşullarda ve acil teslimat gerektiren durumlarda önemli avantajlar sunacak.

InnoVentures ekibi, aldıkları bu destekle projeyi bir üst seviyeye taşımayı, ürünün diğer alt uygulamalarına odaklanmayı ve uluslararası alanda rekabet edebilir bir drone platformu sunmayı hedefliyor.

InnoVentures Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. kurucusu Cahit Berkay Kazangirler, Karabük Teknokent’te iki buçuk yıldır faaliyet gösterdiklerini belirtti. Üç ofisleri bulunduğunu söyleyen Kazangirler, Karabük’ü tercih etmelerinin en büyük sebeplerinden birinin Teknokent’in sunduğu avantajlar ve üniversitede eğitim gören yetenekli gençlerle çalışma fırsatı olduğunu ifade etti. Şu anda 14 resmi personelleri olduğunu, outsource ve freelance çalışanlarla birlikte ekiplerinin 20 kişiye yaklaştığını belirtti. Ayrıca, Teknokent bünyesinde aktif olarak devam eden iki AR-GE projeleri olduğunu, yazmayı planladıkları dört yeni proje için de 1501 ve 1507 TÜBİTAK projelerine başvuruda bulunduklarını açıkladı. Kazangirler, “Teknokent’te yeni projelerle gelişmeye devam edeceğiz” dedi.

Drone tabanlı lojistik platformu projeleriyle KOSGEB’den iş geliştirme desteği aldıklarını belirten Kazangirler, bu destekle işlerini büyütmeyi ve personel sayılarını artırmayı planladıklarını söyledi. Üniversite bünyesinde bulunmanın kendilerine büyük avantaj sağladığını vurgulayan Kazangirler, “Üniversitede çok yetenekli arkadaşlarımız var. Yüksek lisans ve doktoraya devam eden arkadaşlarımızda var” dedi. Kazangirler, üniversite hocalarının yetenekli öğrencileri kendilerine yönlendirdiğini, staj ve iş yeri eğitimi konusunda üniversiteden büyük destek gördüklerini belirtti.

Drone tabanlı lojistik platformu projelerini Mitsubishi Electric US (MEUS) ile birlikte geliştirdiklerini ifade eden Kazangirler, “İnovasyon merkezi kapsamında AR-GE projelerinin başlangıçı, bu projelerin yapılabilirliğinin kanıtlanması gibi tüm süreçleri Türkiye’de bulunan inovasyon şirketimizle beraber yürütüyoruz. Bu projelerin yapılabilirliği kanıtlandıktan sonra Japonya ve Amerika’nın onayıyla birlikte artık MVP ve POC süreçlerine geçiyoruz. Kuzey Amerika’da drone ile kargo taşımacılığı biraz daha oturdu. Pilot bölgeler bulunuyor. Örnek verecek olursak, Amerika haricinde Singapur’da şu anda gemilerin artık limana yanaşmasına gerek kalmadan, seyahat halindeyken de drone ile kıyıdan yemek tedariki veya belge tedarikinde bulunabiliyorlar. Şirketlerinde bu konuda daha çok drone ile taşımacılığa önem verdiğini söyleyebilirim. Bu pazarın ise her 5 yılda bir yaklaşık olarak yüzde 20 büyüyeceği tahmin ediliyor. Biz de bu pazarda, henüz büyümekte olan bu pazarda bir yer almak istiyoruz. Tamamıyla Amerika ve Japonya ile çalışıyoruz. Olabildiğince daha çok proje almak istiyoruz. Projelerle birlikte bilgi birikimimiz artıyor” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Teknokent’in başarı grafiği giderek yükselmektedir. Bu başarı ve kabul edilen çok önemli projeler Karabük şehri adına gurur verici bir tablodur. Karabük Üniversitesi Karabük Teknokent’e her alanda büyük destek vermektedir. Karabük Üniversitesi akademik personeli ve öğrencileri projelerini ve buluşlarını Karabük Teknokent’te hayata geçirmektedir. Ayrıca akademisyenlerimiz Teknokent’teki şirketlere danışmanlık yaparak, teknoloji ihtiyaçlarını yenilikçi buluşlarla karşılamaktadır. Yapmış olduğumuz iş birliği protokolleri ile kurduğumuz çalışma takımları ile Teknokent’e yeni ufuklar açarak yolumuza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DEVLET ÜSTÜN HİZMET ŞEREF MADALYASINI HAK EDENLER!

Karabük Yayın: 26.09.2024 11:13
A+ A-
DEVLET ÜSTÜN HİZMET ŞEREF MADALYASINI HAK EDENLER!

Bak, ne diyor üretici;

“Bu yıl şeftaliyi 4 liradan, üzümü 10 liradan zor verdik. Bu fiyatlar işçi maliyetlerimizi karşılamadı.

Bizim 4 e verdiğimiz şeftaliyi markette pazarda 40 TL ye , 10 TL ye verdiğimiz üzümü 60 TL ye sattılar. Biz zarar ederken, Bu aradaki büyük fark kimin cebine giriyor?” Bu haksız kazanç değil mi? Çiftçi bu soruları soruyor. Fakat duyan yok!

 

Enflasyona verdikleri büyük katkı ile madalyayı fazlasıyla hak ediyorlar! Üreticinin ürününe, tüketiciye ulaşana kadar 10 takla attıran, doymak bilmeyen, açgözlü, arsız aracılardan söz ediyorum.

On kat nedir arkadaş?

Olması gereken en fazla 2-3 kat. Gerisi hırsızlıktır.

 

Felaketin farkında mıyız? Maliyetleri karşılayamayan çiftçi üretimi bırakıyor.

 

Aracıların ve esnafın yüksek kar elde etme hırsının enflasyonu katladığını biliyoruz.

Üretimin tüm zorluklarını çeken çiftçi; bırakın kar etmeyi işçilik, ilaç, gübre, akaryakıt, elektrik, su gibi giderlerini bile zor karşılıyor.

“SENEYE EKMEYECEĞİM” diyen çiftçi sayımız maalesef her geçen gün artıyor.

 

Uzmanlar gıdada üretim eğiliminin  negatife döndüğünü söylüyor. Endişe duymamızı gerektiren cok can sıkıcı veriler var.

Çiftçi sayımız ve tarım alanlarımız hızla azalıyor.

Yüksek üretim maliyetlerine rağmen ürününü istediği fiyata satamayan üreticiler isyanda.

Bu yüzden birçok üretici “seneye ekmeyeceğim” diyor.

 

Ülkeyi yönetenler bu büyük  tehlikenin farkında mı?

Artan ülke nüfusuna rağmen her yıl hızla azalan tarım alanlarının,

Azalan çiftçi sayısının,

Azalan üretim miktarının farkına varmamış olabilirler mi?

Mümkün değil!

Peki o halde neden önlem alınmıyor?

 

Son 22 yılda tarım ürünleri ithalatına ödediğimiz rakam 160 milyar dolar. Bu parayı modern ve bilinçli tarım için çiftçilerimiz yararına kullansaydık bugün bu sıkıntıları yaşar mıydık?

Nedir bu ithalat hevesi?

Ülkede kendi topraklarımızda yetişen her şeyi dışarıdan alıyoruz. Neymiş? Dışarıda daha ucuzmuş. Bunu söyleyen tarım bakanı. Bu sözün üzerine sayfalar dolusu yazılır.

 

İthalatcıyı koruma kanunu çıkarıldı da haberimiz mi yok?

Aman aracıları, ithalatçıları mağdur etmeyin!

Çiftçi zor durumdaymış, mağdurmuş, seneye ekmeyecekmiş. Kimin umurunda?

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455