100 bin lira borçtan kurtulmak için sattıkları evden 800 bin lira dolandırıldılar
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

100 bin lira borçtan kurtulmak için sattıkları evden 800 bin lira dolandırıldılar

Bolu’da bir çift 100 bin lira borçları olduğu için miras kalan evini 1 milyon 800 bin liraya satmak istedi. Aracı olan emlakçı tarafından 800 bin lira dolandırılan aile mağdur oldu.
Bolu’da İbrahim (31) ve Buse (26) Yurt çifti, 100 bin lira borçlarını ödemek için miras kalan evlerini mayıs ayında satmak istedi. İzzet Baysal Mahallesi’nde bulunan 2+1 100 metrekare dairelerini satmak için genç çift, emlakçı İ.K. ile anlaştı. 1 milyon 800 bin liraya satılması için emlakçıyla anlaşan Yurt ailesi, emlakçıdan haber beklemeye başladı. İddiaya göre evi satması için anlaşılan emlakçı İ.K., evin 1 milyon lira olduğu söyleyerek S.K. isimli vatandaşla anlaşma sağladı. Emlakçı tarafından taraflar tapu işlemleri için bir araya geldi. S.K. tarafından 1 milyon lira ev sahibi İbrahim Yurt’a elden verildi. Paranın geri kalanının ise verileceği söylendiği iddia edildi.

Emlakçı ortadan kayboldu
Tapu işlemlerinin ardından Buse Yurt, paranın geri kalanının verilmesini istedi. Evi alan vatandaş ise emlakçı ile yaptıkları 1 milyon liralık sözleşmeyi Buse Yurt’a göstererek, ‘Ben 1 milyona satın aldım’ dedi. Mağdur olduklarını dile getiren Buse Yurt, olayların ardından emlakçı İ.K.’nın ortadan kaybolduğunu ve 200 bin lira da evi sattığı S.K.’den aldığını ifade etti. Emlakçıyla mahkeme sürecine gittiklerini anlatan Buse Yurt, İ.K.’nin ailesiyle birlikte gelerek parayı ödeyeceğini taahhüt ettiğini ve 3 adet senede imza attığını söyledi. Mahkemede dava açılan konunun feragat edildiği öğrenildi. Emlakçının üzerine kayıtlı hiçbir mal varlığı olmadığı gerekçesiyle herhangi bir ödeme alamadıklarını dile getiren Buse Yurt, aylardır mağdur olduklarını İHA’ya konuştu.

“Biz 1 milyon 800 liraya sattığımızı biliyoruz”
Evi 1 milyon 800 bin liraya sattıklarını zannettiklerini söyleyen Buse Yurt, “Bolu’da doğdum, Bolu’da yaşıyorum. Ev anneannemindi, evlilik hediyesi olarak bize verdi. Ben de eşimin üstüne yaptım. Benim eşim bipolar hastası. Bizim 100 bin lira borcumuz vardı. Bu arttıkça arttığı için biz de hem evi satalım hem 3+1 bir alalım. Çoluk çocuk olunca sığmadık. 3+1 daire alırsak daha iyi olur dedik. Hem de borcumuzu kapatalım istedik. Bir emlakçıyla tanıştık. İrtibata geçtik. Evi satarken bizim oturacağımız 3+1 evi de kendisi buldu. Müşteri buldu getirdi. Adamlar eve baktı. Yani o anda hiçbir şey konuşulmadı. Hiçbir şey söylenmedi. Bu adamlar 1 milyon liraya aldığını biliyor. Biz 1 milyon 800 liraya sattığımızı biliyoruz. Biz de ona göre hani hareket ettik ev baktık, borcumuzu belirledik” diye konuştu.

“Kendi aralarında 1 milyon liraya sattıklarına dair sözleşme yapıyorlar”
Emlakçıya ulaşamadıklarını ve mağdur olduklarını dile getiren Buse Yurt, “Ama ortada hiç öyle bir şey yokmuş. Sonrasında öğrendik. Kendi aralarında 1 milyon liraya sattıklarına dair sözleşme yapıyorlar. Noter huzurunda olmayan bir sözleşme. Hepsinin iş birlikçi olduğunu düşünüyorum. Hepsinin de haberleri var birbirlerinden. Tapu günü eşime parayı vermeden direkt imza attırıyorlar. ‘Para cebimde’ diyerek. Bunlar imzayı attırdıktan sonra verdikleri paraya baktım avro ve dolar. Ben bilmiyorum ilk defa görmüşüm böyle bir şey. Dedim sahte olabilir. Yani anlamadığımız için 800 bin lira eksik. Dedim bu ne oldu? İlk alanlara gittim. Hani ortaklık vardı arada. Ortaklık falan yok dediler. Bu bizi ilgilendirmiyor. Çıkardım paralarını geri verdim. ‘Ortada yanlış anlaşılma var. Benim tapumu geri verin bana’ dedim. Onlar da dedi ki, ‘Emlakçı 200 bin lira bizden de para istedi.’ 200 bin lira da ona vermişler. Şikayetçi olduk. Avukat tuttuk şikayetçi oldum. Emlakçı o zaman Bolu’daydı. Şimdi yok. Ulaşamıyoruz. Bizim telefonlarımıza bakmıyor” dedi.

Karabük Üniversitesi Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda
blank
Ramazan Öztürk tarafından
17 Aralık, 2024 15:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Üniversitesi Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda

Karabük Üniversitesinin de paydaşı olduğu Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF'24), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından desteklenen ve Türkiye'nin en büyük kariyer etkinliklerinden biri olan fuar, Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki 16 paydaş üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle düzenleniyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı açılış törenine; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, paydaş üniversitelerin rektörleri, kamu ve özel sektör temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

"BEŞERİ SERMAYE ÖNEM TAŞIYOR"

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, törende yaptığı konuşmada beşeri sermayenin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Cumhuriyet Dönemi’nde en büyük yatırım insan kaynağına yapılmıştır. Bu yatırımın taçlandığı dönem ise son 20 yıldır. Bu süreçte, eğitime ayrılan bütçe payı en büyük seviyeye ulaşmıştır. Bugün Türkiye'nin 81 ilinde üniversite bulunmaktadır. Arz ve talebi buluşturmadan kalkınma mümkün değildir. Bu organizasyonlar, arz ve talebin doğrudan buluştuğu alanlardır. BATIKAF'ın iki günlük programında 369 etkinlik gerçekleşecek."

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, fuarın katılımcılara sunduğu fırsatlara dikkat çekti. Prof. Dr. Alişarlı, "Bu fuar, katılımcılara meslekler hakkında bilgi edinme, kariyer planlarına yön verme, firmalarla tanışma ve iş dünyasını yakından tanıma fırsatı sunuyor," ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından paydaş üniversitelerin Kariyer Merkezi Müdürleri ile platin ve altın sponsorların temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edildi. Ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın resmi açılışı gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, fuar kapsamında Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi standını ve Karabük Üniversitesi TEKNOFEST takımlarından Hicaz Hyperloop Takımı'nın standını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Rektör Kırışık'a, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Tekin, Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Feyzullah Esad Şekkeli ve Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Salih Gül, idari personel Mevlüt Çankaya ve Nihat Ceylan eşlik etti.

BATIKAF'24, iki gün boyunca katılımcılara iş dünyası temsilcileriyle tanışma, staj ve istihdam olanakları hakkında bilgi edinme fırsatı sunacak. Fuarda ayrıca paneller, seminerler ve kariyer danışmanlığı gibi çeşitli etkinlikler gerçekleşecek. Batı Karadeniz Bölgesi'nin önemli kariyer platformu olan BATIKAF, öğrenciler ve iş dünyası arasında önemli bir köprü kurmayı hedefliyor.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.