blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 10:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te 11 Yaşındaki Çocuğa Otomobil Çarptı

Karabük'te yolun karşısına geçmek isteyen 11 yaşındaki çocuk otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Karabük-Kastamonu kara yolu 100. Yıl Mahallesi mevkisinde yaşanan olayda 11 yaşındaki Ç.Ö. yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada İ.Y. idaresindeki 78 ABY 302 plakalı Honda marka otomobil Ç.Ö.'ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan çocuğa ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük çocuğa yaptıkları müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırdı. Ç.Ö.'nün sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken otomobil sürücüsü İ.Y. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olaydan sonra kaza yerinde delil topladı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te ilk kez düzenlenen Bocce Bölge Şampiyonası devam ediyor

Karabük’ün birinci defa mesken sahipliği yaptığı, Okul Sporları Bocce (volo-petank) Küme Birinciliği karşılaşmaları devam ediyor.
Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) Demirçelik Kampüsü’nde yer alan Bocce Sahası’nda oynanan gayretler yarın yapılacak ödül merasimi ile sona erecek. Bocce Vilayet Temsilcisi Hasan Turma Karabük’te bu türlü bir aktifliğe konut sahipliği yapmaktan duyduğu memnunluğu lisana getirdi. Turma, çeşitli vilayetlerden birçok atletin aktiflik için Karabük’e geldiğini belirterek, "Karabük’te bu aktifliği birinci defa düzenliyoruz. Bölge Şampiyonası, Karabük vilayetimizde birinci defa yapılan bir aktiflik. Bu etkinliğimize Türkiye’nin çeşitli kentlerinden, çeşitli vilayetlerinden 82 grup (kız-erkek), 450 atlet, antrenörler ve refakatçileriyle birlikte yaklaşık 500 kişi vilayetimizde bulunuyor. Onları en güzel halde ağırlamak için biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Okul sporları, yıldızlar, küçükler ve gençler olmak üzere üç başka kategoride hem kız hem erkek gruplarımız yer alıyor. Etkinliğimiz 5 Mayıs’ta başladı 11 Mayıs’ta sona erecek. Buradan çıkan ekiplerimiz Muğla’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacaklar" dedi.
Hasan Turma ayrıyeten Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ), Demirçelik Kampüsü’nde yer alan Bocce Alanı ve tesis için, "Çünkü daha evvel bu türlü bir altyapımız olmadığı için bu tertiplere konut sahipliği yapamıyorduk. Karabük Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum" formunda konuştu.
Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’nda Ulusal Bocce Hakemi ve bocce eski ulusal atleti Yağız Kapsız, Türkiye’de bu küme gayretlerinin 6 kentte yapıldığını belirterek, "Türkiye’de şu an okul sporlarında 81 vilayetten 6 tane kümemiz var. Şu an Karabük’teyiz. Karabük kümelerinde 82 grup var. Yarın ödül merasimi ile küme birincilerimiz ve dereceye girenler muhakkak olacak" diye konuştu.
Boccenin her yaş kümesinin oynayabildiği bir spor olduğunu vurgulayan Kapsız, "Demir toplarımız var. 7’de, 70’e yaş aralığında mutlaka herkes oynayabiliyor. Birebir vakitte bu kolay alanlarda oynanan bir spor olduğu için otellerde turistler de oynayabiliyor. Huzurevi ligleri düzenleniyor. Her yaşa uygun bir spor" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.