Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri Hizmete Açıldı

Manşet Yayın: 14.09.2024 12:20
Array
Paylaş:
A+ A-
Karabük’te Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri Hizmete Açıldı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya‘nın vaatlerinden biri olan Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle açıldı.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sosyal belediyecilik anlayışıyla vaatlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Atıl durumdayken yapılan çalışmalarla yenilenen Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.
Törene Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Yavuz, “İçinde bulunduğumuz bu alan, Karabük tarihi açısından son derece önemli bir mekan. Her şehrin bir kimliği ve ruhu vardır. Bu kimliği kazandıran mekanlar ise o şehrin ruhunu oluşturan unsurlardır. Karabükümüzün ruhuna ve kimliğine değer katan önemli bir yer olan ‘Havuzlu Bahçe’, 1940’lı yıllardan bu yana şehrimizin kimliğinin oluşmasında önemli bir rol oynamıştır. Sadece Havuzlu Bahçe değil, Yenişehir Mahallesi ve bu yerleşke de aslında Karabük’ün kimliğinin oluşmasında önemli bir rol oynamıştır. Çok kısa bir süre önce sizlerle birlikte yine bu alanda park açılışı yaptık. O parkımız da şehrin kimliği ve ruhu için önemli bir alandı. Ben inanıyorum ki, mekanların bir ruhu vardır. Ne kadar özlemişseniz, bu mekan da siz değerli hemşerilerimizi özlemiştir. Sosyal tesisimizin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Belediye Başkanımıza, belediyemizin değerli bürokratlarına, işçisinden memuruna kadar herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerine de devir noktasındaki kararlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise Havuzlu Bahçenin Karabük’ün kültürel ve manevi mirasının önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Burası, sadece bir buluşma noktası değil. Ailelerimizin, çocuklarımızın ve sevdiklerimizin huzurla bir araya geldiği, komşuluk ve kardeşlik bağlarımızın güçlendiği müstesna bir mekândır. Uzun bir süre kapalı kalan bu kıymetli tesisi Kardemir ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalar neticesinde yeniden halkımızın hizmetine sunuyoruz. Gayemiz, burada hemşehrilerimizin aileleriyle, dostlarıyla huzur içinde vakit geçirebileceği bir ortam oluşturmaktır.”

Dualarla açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri tesisi gezdi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Göletlerde gözle görülür çekilme: “Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak”

Dünya Yayın: 20.09.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı
Array
Paylaş:
A+ A-

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde kurak ve sıcak geçen yaz aylarının ardından köylerde bulunan göletlerde gözle görülür çekilmeler meydana geldi.

Mudurnu ilçesine bağlı Sarpuncuk köyünde bulunan ve bölgedeki çiftçilerin sulama faaliyetlerinde kullandığı Sarpuncuk Göleti’nin su seviyesi azaldı. Kıyılardan yaklaşık 5 metre çekilen göletin suyu kullanılmamaya başlandı. Kurak ve sıcak geçen yaz aylarının ardından yağış almayan gölette su seviyesi kritik seviyede seyrediyor.

“Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak”

Mudurnu Muhtarlar Derneği Başkanı Birol Taşkın, “Bölgemizdeki Sarpuncuk Göleti’nde görüldüğü gibi sular yaklaşık 5-6 metre çekildi. Böyle giderse köylerimiz, hayvanlarımız susuz kalacak. Yağmur yağmazsa göl tamamen kurur” dedi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455