Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis Türkeli’de

Politika Yayın: 11.09.2024 16:00
İhlas Haber Ajansı
Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis Türkeli’de

Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, beraberindeki heyetle birlikte Sinop’un Türkeli ilçesine gelerek, “Yerel Endüstri ve Tarımın İklim Değişikliğine Uyumunun Artırılması” projesi kapsamında görüşme gerçekleştirdi.

Türkeli Belediyesi, Akademisyenler Birliği Derneği ve Litvanya Vilkaviskis Belediyesi ortaklığında yürütülen “Town Twinning Between Türkiye and the EU-II” Destek Programı kapsamında hayata geçirilen “Yerel Endüstri ve Tarımın İklim Değişikliğine Uyumunun Artırılması” projesinin saha çalışmaları kapsamında Türkeli Belediyesi’ni ziyaret eden Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis ve beraberindeki heyet, toplantı öncesi Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin’i makamında ziyaret etti.

Beraberinde Vilkavikis Belediye Başkanı Algirdas Neiber, Vilkavikis Belediye Başkan Yardımcısı Joris Juskauskas, Vilkavikis İlçe Belediyesi Yatırım ve Stratejik Planlama Departmanı Başkanı Jurga Grigaliunaite-Milovanov ile Türkeli’ye gelen Büyükelçi Degutis ziyarette, Belediye Başkanı Veysel Şahin ile birlikte Litvanya ve Türkeli arasında yapılabilecek olan işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, “Karadeniz sahilinde küçük bir belediye görmek gerçekten güzel. Özellikle büyükelçilik olarak biz de kendi ülkemizdeki belediyelere de Yeşil Gelecek İçin Şehir Eşleştirme Projesinin imkanlarını oldukça geniş bir şekilde tanıtmış olduk. Ve belediyelerimiz de bu aşamada başarılı oldular. Yaklaşık 26 projede 3 tane Litvanya’da eşleştirme var. Ve bir tanesinin de bu bölgeden olması ve Türkeli Belediyesi’yle birlikte olması gerçekten mutluluk verici. Sinop’tan geliyoruz ve bölgenin merkezi olarak orayı da görmek bizim için çok keyifliydi. Özellikle ilin ekonomik gelirleri nelerdir, ilin önemi nedir, onu gördük Sinop Merkezde. Şimdi Türkeli’de 2 proje ortağını bir arada görüyoruz, bu da güzel bir şey” dedi.

Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, “Daha önce bizim de Litvanya’ya bir ziyaretimiz oldu. Görsel manada çok fikir sahibi olduk. Birkaç kültürün yoğurulduğu eski adetlerden yenileşmeye kadar çok değişik bir ambiyans yaşadık orada. Bize özellikle yeşil enerji konusunda büyük bir ışık tuttular. İnşallah biz de o ışıkla bölgemize ışık oluruz. Oradan geldikten sonra o yönde çalışmalarımıza başladık ve çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bunları ilçemizde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Vilkavikis Belediye Başkan Yardımcısı Joris Juskauskas ise, “Bizler kendi projemizi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyduk. Sayın başkan bizlere karşı Türkiye’deki ev sahipliğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerine daha önce ziyaretlerimiz oldu fakat Türkiye’nin bu tarafları bizim Litvanya’ya daha çok yakın, çünkü yemyeşil ve biz daha çok beğeniyoruz. Özellikle ikimizin belediyelerinin de yeşil gelecek için çalışmaları mutluluk verici” şeklinde konuştu.

Joris Juskauskas, Belediye Başkanı Veysel Şahin’e kendi belediyelerinin üretimi olan doğal şekerlerden hediye etti. Belediye Başkanı Veysel Şahin’e Vilkavikis Belediye Başkan Yardımcısı Joris Juskauskas’a belediye atölyesinde üretilen duvar saatlerinden hediye etti. Ziyaretin ardından belediye başkanlığı makamındaki toplantı salonda toplantı gerçekleştirildi. Başkan Şahin, katılımcılara ilçenin tarihi ve coğrafi konuları hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eskipazar’da Düğünde Havaya Ateş Açan Şahıslara Ceza Kesildi

Manşet Yayın: 11.09.2024 16:08
Eskipazar’da Düğünde Havaya Ateş Açan Şahıslara Ceza Kesildi

Karabük‘ün Eskipazar ilçesinde bir düğünde havaya ateş açtığı tespit edilen şahıslara ceza kesilirken, silahlara el konuldu.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, ilçede bir düğünde havaya ateş edildiğine dair gelen ihbar üzerine, düğünde silah kullandığı tespit edilen 2 şahsa “ruhsatsız av tüfeği bulundurmak ve kullanmadan” her birine 4 bin 538 TL, 3 şahsa ise “ruhsatsız ve faturasız kurusıkı tabanca kullanmaktan” her birine 8 bin 322 TL olmak üzere toplam 34 bin 42 TL, düğün sahiplerine ise “emre aykırı davranıştan” her birine 2 bin 52 TL olmak üzere toplam 4 bin 104 TL idari para cezası uygulandı.

Olayda, 2 adet kurusıkı tabanca ve 2 adet yivsiz av tüfeği muhafaza altına alındı.

Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455