blank
Ramazan Öztürk tarafından
05 Temmuz, 2024 13:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Özbekistanlı Akademisyenler KBÜ’de Temel Barista Eğitimi Aldı

Özbekistan’dan Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen “3. Uluslararası Eğitici Eğitimi” programına gelen 61 akademisyen, kahvenin büyülü dünyasına adım atarak Temel Barista Eğitimi aldı.

KABÜSEM öncülüğünde yürütülen, 3. Uluslararası Eğitici Eğitimi “Modern Yüksek Öğretimde İnovatif Teknolojiler ve Eğitimde Dönüşüm” başlıklarında Karabük Üniversitesinin eğitim sistemini, teknik, teknolojik uygulamalarını örnek almak ve kendi ülkelerinde uygulamak üzere Özbekistan’ın çeşitli üniversitelerinde görev yapan, çoğunluğu Profesör ve Doçentlerden oluşan 61 kişilik ekip KBÜ ’de iki hafta boyunca eğitim aldı. 5 Temmuz’da sona erecek olan eğitim öncesi Özbekistan’dan gelen 61 akademisyen Temel Barista Eğitimi aldı. blank Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından verilen eğitimde katılımcılar, kahvenin tarihinden başlayarak, kahve çekirdeklerinin nasıl seçildiği, kavrulduğu ve demlendiği konusunda detaylı bilgiler edindiler. Barista eğitmenleri eşliğinde uygulamalı eğitim alan Özbekistanlı akademisyenler, çeşitli kahve yapım tekniklerini öğrenerek kendi kahve lezzetlerini oluşturmayı deneyimlediler. Temel Barista Eğitimi, katılımcıların kahve yapma sanatını öğrenmelerinin yanı sıra, kültürel etkileşimi de artırarak uluslararası akademik iş birliklerinin güçlendirilmesine katkıda bulundu. Özbekistan’dan gelen akademisyenler, Karabük Üniversitesinin sunduğu bu özgün eğitimden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin