Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Nöroloji uzmanları Ağrı Dağı’nda ‘zirve’ yapacak

Türk Nöroloji Derneği, asistan ve uzmanların eğitimine katkıda bulunmak için, bir sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Ağrı Dağı’nda ‘zirve tırmanışı’ yapacak.
Türk Nöroloji Derneği 05-11 Temmuz tarihleri arasında Dernek Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi önderliğinde, asistan ve uzmanların eğitimine katkıda bulunmak, aynı zamanda hekimlerin yaşadığı mesleki zorluklara dikkat çekmek için, Türkiye genelinden nöroloji öğretim üyesi uzman ve araştırma görevlilerinin katılımı ile ’Ağrı Dağı Tırmanışı’ yapmayı planlıyor. Prof. Dr. Murat Terzi, bu etkinlik ile sadece mesleki bilginin değil, doğayla iç içe olmanın, sınırları zorlamanın da takım ruhunu geliştireceğini belirterek, “Asistan ve uzmanların teorik bilgilerinin yanı sıra fiziksel ve mental dayanıklılıklarını da sınayacakları zirve tırmanışının, onların mesleki gelişimlerine büyük bir katkı sağlayacağına inanmaktayım” dedi.
Türk Nöroloji Derneği Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, asistanlar ve uzmanlar için ‘Ağrı Dağı Tırmanışı’nı düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Ağrı Dağı’nın eşsiz manzarasında gerçekleşecek etkinlikte katılımcılar bu bölgeyi keşfedecekler. Bu tırmanış katılımcılara unutulmaz anlar ve değerli tecrübeler kazandıracak” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Güvercinler için klimasını kapattı

Karabük'te bir inşaat mühendisi yuva yapan güvercinler için klima kullanımını durdurdu.

Kent merkezinde bir iş hanının 4'üncü katındaki ofisine gelen inşaat mühendisi Yusuf Aydın, pencere kenarında hareket eden iki yabani güvercini fark etti. Pencereyi açan Aydın, güvercinlerin klima motoruna yuva yaptığını gördü. Güvercinlerin yumurtlayacaklarını fark eden Aydın yuvayı çalı çırpı ile sağlamlaştırıp yuvayı genişletti. Güvercinlere marul, karnabahar gibi yiyecekler temin etmeye başladığını anlatan Aydın, "Güvercinlerin küçük odun parçaları taşıdığını gördüm. Yuva yapma gayretleri vardı. Biraz daha çalı çırpı toplayıp yuvalarını büyüttüm. Yumurtlayacakları belliydi ve birkaç gün sonra 2 tane yumurta yaptılar. Yavrular dünyaya gelirse buradan düşme ihtimalleri düşüncesiyle yuvayı büyüttük. Yemini, suyunu, marulunu, karnabaharını koymaya başladık. Artık yerinden hiç kalkmıyor. Tamamen yavrularına odaklanmış. Hatta bazen yiyecek koyacağımız zaman kızıyor, müdahale ediyor" dedi.

Ofisine gelen ziyaretçilerin, yuvadaki güvercini görünce sevindiklerini belirten Aydın, "Yumurtlayacakları ve yavrularının çıkacakları günü bekliyoruz. İnşallah onları da görürüz. Yavrularına güvenli bir yer yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylar için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.