Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kastamonu’yu gelen Kazakistan heyeti, Horma Kanyonuna ve cam terasa hayran kaldı

Kültür Sanat Yayın: 16.06.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nin davetlisi olarak kente gelen Kazakistan heyeti, Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde bulunan cam teras ile Horma Kanyonuna ve Ilıca Şelalesine hayran kaldı.

Kazakistan’ın Karaganda Buketov Üniversitesi’nden Rektörlük Ofisi Başkanı Serik Kalkamanov, Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tleuzhanova Gulnaz Koshkımbayevna, Kimya Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurmaganbetova Margarita Taukenovna, Fiziksel Kültür ve Spor Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Adanov Kuanyshbek Bulanovıch, Türkiye’deki Üniversitelerle İş Birliği ve Proje Koordinatörü / Türk Dili Okutmanı Asuman Ergün, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kazakistan heyeti, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal’ın koordinatörlüğünde Kastamonu’nun doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerini gezdi.

Prof. Dr. Sökmen ve Haberal, Kazakistan heyetine Kastamonu’nun tabiat güzelliklerini anlatmak ve tanıtmak amacıyla Küre Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Azdavay Çatak Kanyonu üzerindeki cam teras ile Azdavay Atlı Turizm Merkezini gezdirdi. Ardından Sökmen ve Haberal, Kazakistan heyetiyle Pınarbaşı ilçesine geçerek ahşap platform üzerinden 3 kilometre boyunca yürünerek geçilen Horma Kanyonunu ve Ilıca Şelalesini gezdirdi.

Sökmen ve Haberal, Kazakistan heyetine gezi yapıldığı sırada bölgenin tarihini ve kültürünü anlatarak, turizm değerlerinden örnekler verdi. Sökmen ve Haberal, Kazakistan heyetine Kastamonu’nun coğrafi işaretli gastronomi ürünlerini de tattırdı.

Kastamonu Üniversitesine yapılan ziyarette Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nı gezen heyet, inceleme gezisinin ardından iki kurum arasında “Kazak ve Türk Dilleri ve Edebiyatları Alanında Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Eğitim ve Öğretim Programı Tesisine” ilişkin protokol imzaladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaymakam Adem Kaya itfaiye haftasını kutladı

Zonguldak Yayın: 28.09.2024 08:45
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Kaymakam Adem Kaya itfaiye haftasını kutladı

Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası” kapsamında, Çaycuma Belediyesi İtfaiye Ekibi tarafından kurulan bilgilendirme standını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında itfaiye ekipleri, Kaya’ya yangın öncesi, yangın anı ve yangın sonrası alınması gereken güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi. Kaymakam Kaya, yangın güvenliği konusunun hayati önem taşıdığını belirterek, bu tür bilgilendirme etkinliklerinin halkın farkındalığını artırmada büyük rol oynadığını vurguladı.

Kaya, vatandaşların yangın güvenliği konusunda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekerken, itfaiye ekiplerinin yangın güvenliğiyle ilgili sundukları pratik bilgilerin oldukça faydalı olduğunu söyledi. Standı ziyaret eden vatandaşlar da yangın öncesi alınması gereken önlemler, yangın sırasında yapılması gerekenler ve yangın sonrasında izlenecek yollar hakkında detaylı bilgi alma fırsatı buldu.

Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası kapsamında düzenlenen bu tür etkinliklerin, toplumda yangın güvenliği bilincini artırmada büyük fayda sağladığını ifade eden Kaymakam Kaya, bu gibi bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455