blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Doğu Karadeniz’in tek yaşanabilir adasını turizme kazandırmak için yatırımcı bekleniyor

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, mitolojik hikayeleri ve tarihi kalıntılarıyla ön plana çıkan Doğu Karadeniz’in yaşanabilir tek adası olma özelliğini taşıyan Giresun Adası’nın turizme kazandırılması için özel sektöre çağrıda bulundu.
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, düzenlediği basın toplantısında Giresun’un geleceğinin turizmde olduğuna dikkat çekti. Giresun Adası’na ulaşım sağlanması konusunda bir ihtiyaç olduğunu da ifade eden Vali Serdengeçti, “Giresun Adası sadece Giresun’un değil Karadeniz’in bir cazibe merkezi. Bilindiği gibi Doğu Karadeniz’in yaşanabilir tek adasıdır. Buranın turizme kazandırılması adına Kültür Bakanlığımızın nezdinde proje çalışmaları devam etmektedir. Bilindiği gibi son yıllarda adaya ziyaret özel sektör tarafından işletilen bir tekneyle taşınıyordu. Giresun İl Özel İdaresi de zaman zaman çok ciddi destekler vermiş. Nihayetinde özel ticari bir tekneydi ve satıldı. Özel sektöre bu alanda bir açıklık var ve özel sektöre bu alanda yatırım yapmalarını tavsiye diyorum. Tasarruf tedbirleri kapsamında bir sınırlandırması söz konusu. Yani bir tekne alalım bu alandaki ihtiyaçları giderelim şeklinde bir yaklaşımda bulunamayız. Bu noktada hem görev alanıyla ilgili yasal pozisyonlarımız var, hem de tasarruf tedbirlerine uymak zorundayız. Ancak bu alanda bir boşluk var. Özel sektörü bu alanda yatırım yapmaya davet ediyorum. Bu konunun da takipçisi olacağız. Çünkü turizmin önemli bir merkezi olan Giresun Adası’na ziyaretçileri adaya rahat ve güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamalıyız. Bununla birlikte Giresun son yıllarda Mavi Gölü, Göksu Travertenleriyle, yaylalarıyla turizm alanında önemli bir ivme yakalamış durumdadır. Tasarruf tedbirleri söz konusu ancak yatırım programına alınmış ihalesi yapılmış, başlanmış hiçbir yatırımın sonlanması durması söz konusu değildir. Belki yavaş ilerler ama mutlaka devam edecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
01 Haziran, 2025 14:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nin mimari Hamit Çepni hayatını kaybetti

Karabük Üniversitesi’nin kurulmasına öncülük eden, eğitim ve sosyal hayata katkılarıyla tanınan hayırsever iş insanı Hamit Çepni, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Üniversitenin kuruluş sürecinde önemli rol üstlenen ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni’nin babası olan Hamit Çepni, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Merhumun cenazesi, 2 Haziran 2025 Pazartesi günü öğle namazına müteakip memleketi Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Eski Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

REKTÖR KIRIŞIK’TAN TAZİYE MESAJI

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Karabük Üniversitesi’nin kurulmasına öncülük eden ve üniversitemizin gelişimine büyük katkılar sağlayan değerli iş insanı Hamit Çepni’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Karabük Üniversitesi ailesi olarak, merhuma Allah’tan rahmet; başta üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni olmak üzere, Çepni ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

HAMİT ÇEPNİ KİMDİR?

1933 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğan Hamit Çepni, genç yaşta Karabük’e yerleşerek iş hayatına atıldı. Başarılı iş kariyerinin yanı sıra sosyal dayanışma ve eğitime verdiği önemle tanınan Çepni; TED Karabük Koleji Vakfı, Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi. Çeşitli dönemlerde vergi rekortmeni olan Çepni, çalışkanlığı ve vizyonerliğiyle Karabük halkının takdirini kazandı.

Karabük Üniversitesi, şehrin ve üniversitenin gelişiminde önemli izler bırakan Hamit Çepni’ye Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm Karabük halkına başsağlığı diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin