Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya bayram tadında festivale hazırlanıyor

Amasya’da her yıl 12-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl Kurban Bayramı’na denk gelecek. 9 günlük bayram tatili için henüz plan yapmayanlara 8 bin 500 yıllık tarihe sahip Amasya’yı görmeyi tavsiye eden Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Amasya’da bayramın önü ve sonu festival. 12 Haziran’dan itibaren aslında bizim bayramımız 10 gün sürecek. Hem festival hem de bayram etkinlikleri olacak. Denize girmeyi düşünmeyen herkes için Amasya’da her şey var” dedi.
Osmanlı şehzadelerinden çoğunun ilk eğitimini alıp devlet yönetimini öğrendiği yer olması dolayısıyla ‘Şehzadeler şehri’ olarak anılan Amasya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Haziran 1919’da ilan ettiği cumhuriyetin doğum belgesi Amasya Tamimi’ni hazırladığı yer olarak tarihin altın sayfalarına geçti. Amasyalılar her yıl 12 - 22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali ile bu önemli dönemi yaşatıyor.

"Tarihe yolculuk yapıyorsunuz"
Tarihi ve kültürel değerleriyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde olup efsane aşıklar Ferhat ile Şirin’in yaşadığı topraklar olarak bilinen Amasya’nın gastronomide öne çıkmaya çalışmasının yanı sıra ziyaretçilerine tarihte yolculuk yapmayı vadettiğine değinen Vali Doruk, “Amasya’nın insanları rahatlatan tarihi, otantik bir ortamı var. Akşam üzeri Yeşilırmak boyunca yürümek bile başlı başına buraya gelmek için bir nedendir. Çünkü tarihe yolculuk yapıyorsunuz. 2 bin, 3 bin yıllık eserleri somut olarak görebiliyorsunuz. İç içe geçmiş medeniyetlerin eserleri var” diye konuştu.

“Amasya’da bayramın önü ve sonu festival”
Konserler ve çeşitli etkinlikler planlanan festivalin hazırlıklarının son aşamaya geldiğini anlatan Doruk, “Amasya’da bayramın önü ve sonu festival. 12 Haziran’dan itibaren aslında bizim bayramımız 10 gün sürecek. Hem festival hem de bayram etkinlikleri olacak” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin