Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

’Samsun Kültür Yolu Festivali’nde ’rekor’ etkinlik

Kültür Sanat Yayın: 01.06.2024 12:30
İhlas Haber Ajansı
’Samsun Kültür Yolu Festivali’nde ’rekor’ etkinlik

16 Haziran tarihleri arasında yapılacak ‘Kültür Yolu Festivali’nde rekor etkinlik düzenlendi. Daha önce 550 olan rekor sayısı aşıldı, 586 etkinlik planlandı.

Samsun, 8-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Samsun Kültür Yolu Festivali’ne hazırlanıyor. Bu çerçevede Samsun Kültür Yolu Festivali Toplantısı; Vali Orhan Tavlı başkanlığında, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda; 08-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin hazırlıkları kapsamında yürütülen çalışmaların son durumu, festivalle ilgili kurum ve derneklerin talepleri ve planlamalar görüşüldü.

Kültür Yolu Festivali kapsamında bugün itibarıyla kesinleşen 586 etkinlik bulunduğu açıklandı. Bugüne kadar etkinlik rekoru 550 ile İstanbul’da idi. Samsun 586 etkinlik ile yeni bir rekora imza atacak.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zonguldak Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı

Zonguldak Yayın: 04.07.2024 20:52
İhlas Haber Ajansı
Zonguldak Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı

Zonguldak Valiliği, orman yangınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Valilikçe yapılan açıklamada, orman yangınlarını önlemek için piknik alanlarında ateş yakılmaması gerektiği belirtildi. Ayrıca cam şişelerin ve çöplerin ormanlık alanlarda bırakılmaması gerektiği vurgulandı. Valilik, sigara izmaritlerinin dikkatlice söndürülüp çöpe atılmasının önemine de dikkat çekti. Her bir vatandaşın alacağı küçük önlemlerin büyük felaketleri önleyebileceğini hatırlatan yetkililer, orman yangınlarının büyük felaketlere yol açabileceğine dikkat çekti.

Vatandaşlar, bu uyarılara dikkat ederek orman yangınlarını önlemek için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet edildi.