Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2024 11:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Beşiktaş, Türkiye Kupası’nı 11. kez kazanmak istiyor

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş, kupayı 11. kez müzesine götürmek istiyor. Siyah-beyazlılar, kupayı kazanırsa aynı zamanda önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele etmeyi de garantileyecek.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor yarın saat 20.45’te Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de kötü bir sezon geçiren ve son haftaya 56 puanla 5. sırada giren siyah-beyazlılar, hem taraftarına kupa hediye etmek hem de gelecek sezon Avrupa’da yer almayı garantilemek istiyor. Hedef kupada 11. kez mutlu son Beşiktaş, bugüne kadar kupada 16 kez final oynadı. 1974-1975, 1988-1989, 1989-1990, 1993-1994, 1997-1998, 2005-2006, 2006-2007, 2008-2009, 2010-2011 ve 2020-2021 sezonlarında kupayı müzesine götürmeyi başaran Kartal, 1965-1966, 1976-1977, 1983-1984, 1992-1993, 1998-1999 ve 2001-2002 sezonundaki finalleri ise kaybetti. Kupada 11. randevu Beşiktaş ile Trabzonspor, Türkiye Kupası’nda bugüne kadar 11 kez rakip oldu. Bu maçlardan 5 defa siyah-beyazlılar, 4 kez ise bordo-mavililer galibiyetle ayrıldı. Taraflar 2 mücadelede de berabere kaldı. Aynı zamanda iki takım arasında şimdiye kadar 4 kez final oynadı. 1974-1975 sezonundaki finalde 1-0 ve 2-0’lık skorlarla kazanan Beşiktaş olurken, 1976-1977’de ise 1-0 ve 0-0’lık skorlarla zafere Trabzonspor ulaştı. 1983-1984 sezonunda rakibini 1-0 yenen bordo-mavililer zafere ulaşırken, 1989-1990 da yine aynı skorla bu sefer sevinen siyah-beyazlılardı. Beşiktaş tam kadro Beşiktaş’ta final öncesinde eksik futbolcu bulunmuyor. Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe, Trabzonspor karşısında tüm futbolcularından en yüksek verimi alarak camiaya kupa sevinci yaşatmak istiyor. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda doğu ve kuzey tribünde yer alacak siyah-beyazlı taraftarlar tüm biletleri tüketti.(İHA)
blank
Berkay Doğan tarafından
07 Nisan, 2025 13:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kara: “Sağlık, Toplumsal Bir Sorumluluktur”

Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, toplum sağlığının korunmasında erken teşhis, aile hekimlikleri ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

Kara, aile hekimliklerinin yalnızca rutin muayenelerle sınırlı kalmadığını; aşılama, kronik hastalık takibi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü ve kanser taramaları gibi geniş kapsamlı hizmetler sunduğunu belirtti.

Aile hekimliklerinin toplum sağlığı açısından taşıdığı kritik role dikkat çeken  Kara, “Aile hekimliklerimiz yalnızca rutin muayeneler değil; aşılama, kronik hastalıkların yönetimi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. Ayrıca kanser taramaları gibi erken teşhis odaklı hizmetler, bireylerin sağlıklarını korumak ve yaşam kalitesini artırmak açısından büyük bir önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Kara, kanser tarama programlarının özellikle meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri gibi ciddi hastalıkların erken teşhisinde hayati bir rol oynadığını belirterek, aile hekimlikleri aracılığıyla ücretsiz olarak sunulan bu hizmetlerden vatandaşların yararlanmaları gerektiğini vurguladı. Kara, “Erken teşhis, tedavi süreçlerinde başarı oranını artırmakla kalmıyor; aynı zamanda bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine olanak tanıyor” dedi.

Aile hekimliklerinde ayrıca diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların düzenli takibi, çocukluk çağı aşılarının uygulanması ve halk sağlığıyla ilgili bilgilendirme faaliyetlerinin yürütüldüğünü de belirtti. Bu hizmetlerin hem bireylerin hem de toplumun genel sağlık seviyesini yükseltmek için kritik önemde olduğunu ifade etti.

Kara, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Sağlık, bireysel olduğu kadar toplumsal bir sorumluluktur. Sağlıklı bireyler, güçlü toplumların temelini oluşturur. Bu anlayışla Karabük İl Sağlık Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en üst düzeyde faydalanabilmesi için durmaksızın çalışıyoruz. Tüm Karabüklüleri düzenli sağlık kontrollerine katılmaya, aile hekimliklerinden hizmet almaya ve toplum sağlığını güçlendirmek için bilinçli adımlar atmaya, Sağlıklı Hayat Merkezini ve KETEM'i ziyaret etmeye davet ediyorum."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.