Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını” adlı panel düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını” adlı panele, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cenk Temel, Beden Eğitimi Öğretmeni Dr. Mehmet Çetin, akademisyenler, öğrenciler ile sporseverler katıldı.
Kayışoğlu, panel sonrasında yaptığı röportajda, Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını panelinde, beden eğitimi dersinin geçirdiği değişim ve gelecekte beden eğitimi dersinde beklenilenler üzerinde konuşulduğunu belirterek, ” ‘Gelecek için bir beden eğitimi öğretmeninde bulunması gereken hangi özellikler olmalı?’ Bunları konuştuk, panelistlerimiz doyurucu bilgiler verdiler. ‘Beden eğitimi dersinin bugünü’, ‘Gelecekte nelere ihtiyaç duyuluyor’, ‘Beden Eğitimi dersini daha iyi yerlere nasıl taşırız?’ konularına dair panelistler tarafından analizlerde bulunuldu. Başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilerimiz olmak üzere tabii formasyon alan Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği öğrencilerimiz de buradaydı. Ayrıca dışarıdan beden eğitimi öğretmenlerimiz de katılım sağladılar. Çok faydalı verimli, güzel bir panel gerçekleştirdik onlara teşekkür ederiz, bize katkı sağladılar” şeklinde konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cenk Temel, “Yaklaşık 11 yıl beden eğitimi öğretmenliği yaptım. 12-13 yıldan beri üniversitede akademisyen olarak çalışıyorum. Toplamda 25 yıllık alan deneyimim var. Bu süreç içerisinde ‘Beden Eğitimi Öğretmeni’ adı altında bir belgesel çektim, yönettim. O belgeselle alakalı bugün burada çok güzel bir sunum yapmayı planlıyoruz. Belgeselde beden eğitim öğretmenliğinin değişen özelliklerini, uygulamalarını anlatmaya çalıştık. 1980 öncesinden günümüze kadar beden eğitimi öğretmenliğinde nasıl bir değişim, nasıl bir dönüşüm gerçekleşti? Bugün öğrenci arkadaşlarımıza, akademisyen arkadaşlarla ve gelen dinleyicilerle bu konuyu enine boyuna tartışmayı planlıyoruz” dedi.
Panelde hazırlanan belgeselin izlenmesinin ardından Prof. Dr. Kayışoğlu moderatörlüğünde, panelist Doç. Dr. Temel ve Beden Eğitimi Öğretmeni Dr. Çetin katılımcıların sorularını yanıtladı.
Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü
Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.