Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Engelli bireyler Artvin rüzgarında özgürlüğe kanat açtı

Spor 12.05.2024 12:12
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Engelli bireyler Artvin rüzgarında özgürlüğe kanat açtı

Türk Hava Kurumu Artvin Şubesi, “10-16 Mayıs Dünya Engeliler Haftası” kapsamından engelli bireylere yamaç paraşütü heyecanı yaşattı.

Türk Hava Kurumu (THK) Artvin Şubesince engellilerin hayatın her alanında var olması gerektiğine dikkati çekmek amacıyla Kemalpaşa ilçesindeki 410 rakımlı Üçkardeşler Tepesi`nde bu yıl da etkinlik organize etti. Yamaç paraşütü pilotları, engelli bireyleri tepeden sahile kadar yaklaşık 6 kilometrelik parkurda uçuş deneyimi yaşadı.

Görme ve bedensel engelli Ayça Cinkaya, Ziya Kar, Ömürcan Tayfun Balmumcu, Hamdi Ustabaş, Tolunay Lokumcu, Aydoğan Can Yılmaz, Türk Hava Kurumu, tecrübeli pilotu Bayram Yücel eşliğinde tandem (ikili) atlayışı gerçekleştirerek, ilk kez bu heyecanı yaşadı.

“Uçma fırsatı bulamayan özel vatandaşlarımızı havacılık sporuyla tanıştırdık”

Türk Hava Kurumu Artvin Şube Başkan Emin Üçüncü, yaptığı açıklamada “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Artvin Engelliler Dernek Başkanlığıyla birlikte ortak bir proje hazırladık. İlimizde aileleriyle uçmak isteyen vatandaşlarımız buluştuk. Havacılığı merak eden uçma fırsatı bulamayan vatandaşlarımızı havacılık sporuyla tanıştırdık. Değerli hocamız Bayram Yücel’in katkılarıyla onlara bu heyecanı yaşatıyoruz. ’Uçmak isteyen bu sporu bende tatmak istiyorum’ diyen vatandaşlarımız özellikle böyle özel vatandaşlarımız olursa bizimle mutlaka iletişime geçsinler Türk Hava Kurumu olarak tüm engelli arkadaşlarımızı uçurmaya devam edeceğiz. Sadece yılın belli günlerinde değil istedikleri zamanda buradan güvenli bir şekilde bu güzel manzarada uçurmak istiyoruz. Aynı zamanda uçmayan kalmasın diye Artvin ilimizde başarılı öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Evlerimizden çıkalım bu güzellikleri tadalım”

Hopa Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Aydoğan Yılmaz ise, “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası hafta kapsamında, Artvin Türk hava kurumun yaptığı bu güzel etkinlikte engelli kardeşlerimize uçma sporunu tanıştırdık. Emeği geçen herkese bu güzel organizasyon için teşekkür ediyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımıza buradan sizin aracılığınızla sesleniyorum evlerinizden çıkalım bu güzellikleri tadalım” diye konuştu..

Bedensel engelli Tolunay Lokumcu (26) ise “Yamaç paraşütüyle Kemalpaşa’ya bir göz attım. Hiç korkmadım. Çok heyecanlıydı herkesi bu heyecanı yaşasın. Korkulacak bir şey yok. Oldukça güvenli” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Dünya Öğretmenler Günü’ne Özel Gece Düzenlendi

Manşet 05.10.2024 12:58
A+ A-
Karabük’te Dünya Öğretmenler Günü’ne Özel Gece Düzenlendi

Karabük’te, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla Gözde Düğün Salonu’nda emekli öğretmenlere plaket takdim edilen bir gece düzenlendi. Kamu Emekçileri Konfederasyonu Sendikası (KESK) ve Karabük Eğitim Sen öncülüğünde organize edilen etkinliğe, öğretmenler ve davetliler yoğun katılım gösterdi.

Etkinlik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime verdiği önem vurgulanarak başladı. Karabük Eğitim Sen Temsilcisi Halil Bulut, açılış konuşmasında Türkiye’deki öğretmenlerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Öğretmenlerin çalışma koşullarının giderek ağırlaştığını belirten Bulut, eğitimdeki adaletsizliklere vurgu yaparak “Başka bir eğitim mümkün” ifadelerini kullandı. Ayrıca, toplumsal sorunlar ve öğretmenlerin bu alanlardaki mücadelesine dikkat çekti.

Gece boyunca şiir dinletileri ve konuşmalarla devam eden etkinlikte, yıllarını eğitime adamış emekli öğretmenlere plaket takdim edildi. Emekli öğretmenler, büyük alkışlarla sahneye davet edilerek, eğitim dünyasına yaptıkları katkılar için onurlandırıldı.

Gecenin sonunda, Gafi Alkan ve Grup Parya’nın sahne aldığı müzik dinletisi ile etkinlik sona erdi. Bu anlamlı gece, öğretmenlerin toplumsal değerini ve eğitimdeki önemli rollerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500