Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2024 12:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da “Avrupa Film Günleri”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonu ile Samsun’da gerçekleştirilecek “Avrupa Filmleri Haftası”nın ikincisi 8 Mayıs günü başlıyor. Sinemaseverler etkinlik kapsamında, AB üyesi 22 ülkesinin 18 filmi, 8-12 Mayıs tarihleri arasına kadar Atakum’da bir AVM’de ücretsiz olarak izleyebilecek.
Samsun Avrupa Birliği(AB) Bilgi Merkezi, Samsun Sinema Derneği ve bir kafe iş birliğinde “Avrupa Film Günleri" ikinci kez Samsunlu sinemaseverler ile buluşuyor. AB üyesi 22 ülkesinin 18 önemli filminin gösterileceği etkinlik, halka açık ve ücretsiz olacak. 8-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘Avrupa Film Günleri’ 18 farklı film ile sinemaseverlere yine unutamayacağı anlar yaşatacak. Samsunlu sanatseverler, Avrupa Filmleri Haftası boyunca gösterimde olacak filmleri Atakum ilçesinde bir AVM’de ücretsiz olarak izleyebilecek. Hafta, 8 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00’de Slovakya yapımı olan ‘Asla Asla deme” filmi ile
başlayacak ve hemen ardından ise saat 20.30’da İtalya 2022 yapımı ‘Dante’ filmi izleyiciyle buluşacak.

Sinemaseverleri etkinliğe davet etti
Avrupa Filmleri Haftası’na ikinci kez ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “1997 yılından bu yana Odamız çatısı altında AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği yapıyoruz. Bu zaman zarfında Samsun AB Bilgi Merkezi olarak da onlarca sosyal ve kültürel etkinlikler düzenledik. Yine çok özel bir etkinlikle gişelerde bulamayacağımız Avrupa filmlerini, halkımızla buluşturacağız. AB Türkiye Delegasyonu, AB Üye Ülkeleri Büyükelçilikleri, AB Ulusal Kültür Enstitüleri ve AB Bilgi Merkezlerinin iş birliğiyle düzenlenmekte olan Avrupa Film Günleri, 15 Nisan’da Ankara’da ve 29 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilen gala geceleriyle illerde başladı. Seçkin filmlerin yolculuğu Samsun’un da aralarında bulunduğu Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, İzmir ve Trabzon’da devam edecek. Geçen yıl sonbaharda büyük başarı ile tamamlanan Avrupa Film Günleri etkinliğinin ardından bu etkinliğin de başarılı olacağını düşünüyoruz. Biliyoruz ki sinema evrensel bir dildir. Etkinliğin Avrupa ve Türkiye arasında sürdürülebilir kültürel diyaloğa katkı sağlamasını umut ediyoruz. Tüm sinemaseverleri etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

Bu yıl gösterimdeki filmler:
Bulgaristan’dan “Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu”, Danimarka’dan “Viborg Güzeli”, Estonya’dan “Ufuktaki Savaş”, Finlandiya’dan “Eli Kulağında”, Fransa’dan “Sönmüş Hayaller”, Hollanda ve Almanya’dan “Kuaför Romy”, İspanya’dan “Ramona”, İsveç’ten “Ben Zlatan”, İtalya’dan “Dante”, Malta ve Kanada’dan “Carmen”, Litvanya’dan “Göz Kırpmayı Unutma”, Macaristan ve Almanya’dan “Zarif”, Polonya’dan “Köylüler”, Portekiz, İspanya ve Fransa’dan “Büyükbabamın İblisleri”, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nden “Mikado”, Slovakya’dan “Asla Asla Deme”, Slovenya, İtalya ve Hırvatistan’dan “Suçsuz Adam”, Yunanistan’dan “Domatesler Wagner’le Tanışınca.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kuzeyin lojistik ve ticaret merkezi ‘Samsun’

Samsun’un 10 yıllık gelişim vizyonu kapsamında, kuzey-güney ve doğu-batı eksenlerinde oluşacak yük koridorlarının başlangıç noktası olması, konteyner nakliyeciliğinde kapasitenin yüzde 50 artırılması ve bölgesel ticaret hacminin iki katına çıkarılması hedefleniyor.
Kuzeyin ‘lojistik ve ticaret merkezi’ olma yolunda ilerleyen Samsun, bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin lojistik ve ticaret geleceğinde kritik bir rol üstlenecek. Samsun Valiliği koordinesinde; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Lojistik Merkezi (SLC), Havza Kaymakamlığı, Havza OSB, Kavak OSB, Samsun Bölge Liman Başkanlığı, Samsun Port, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, STB, BTB BTO, Çarşamba Ticaret Odası (ÇTO), Samsun Üniversitesi (SAMÜ), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TÜBİTAK TUSSİDE, Lojistik Derneği ve TCDD Nakliyecilik A.Ş. iş birliğiyle yürütülen projeler dikkat çekiyor.
Lojistik ve ticaret merkezi olma yolunda emin adımlar atılan Samsun’da Havza OSB Modlar Ortası Park Alanı Projesi, Havza OSB Kuru Limanı Projesi, Samsun Lojistik 4.0 Master Planının Hazırlanması, Samsun Lojistik Merkezi Akıllı Depo Altyapısının Geliştirilmesi, Samsun Lojistik Merkezi Tamir Bakım Tamir Altyapısının Geliştirilmesi, Toybelen Soğuk Zincir Lojistik Takviye Noktalarının Geliştirilmesi, Yeni OSB Odağında Samsun Gelemen Lojistik Merkezinin İkiz Dönüşümü, Kent Batı Yakası / Doğu Yakası Lisanslı Depo Altyapısının Geliştirilmesi Projeleri ile Bafra Hububat Borsası ve Ticaret Kompleksi Projesi’nin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.