Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Öğrencilere Ormancılık Faaliyetleri Bilgilendirmesi

Manşet Yayın: 25.03.2024 14:34
Öğrencilere Ormancılık Faaliyetleri Bilgilendirmesi

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Orman Haftası Bilgilendirme eğitim programı düzenlendi.

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürü Sema Altunay tarafından verilen eğitime İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu da katıldı. Öğrencilere Orman Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yapılan bakım ve çoğaltıcı çalışmalar, ağaçların fizyolojik gelişimleri, ağaçların korunması hususunda yapılacak çalışmalar, Karabük Coğrafyasında ormanlık alanlarda yapılan çalışmalar, ormanların yaşatılması ve korunması hakkında eğitim verildi. Akabinde öğrencilerle alanda yangın söndürme tatbikatı yapılarak Orman Haftası Farkındalığına dikkat çekildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptığı açıklamada; “Ormanlar bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarından biridir. Oluşması çok uzun süreç gerektiren ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak vatandaşlık görevimizdir. Ormanlarımızı ve ağaçlarımızı korumanın önemini her kademeden öğrencilerimize öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman farkındalık çalışmaları kapsamında çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Programda emeği geçen Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğüne ve Orman İşletme Müdürü Sema Altunay’a teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi. (Ramazan Öztürk)

Ogrencilere Ormancilik Faaliyetleri Bilgilendirmesi1 Ogrencilere Ormancilik Faaliyetleri Bilgilendirmesi2

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ters yöne giren otomobil, 7 yaşındaki çocuğa çarptı

Gündem Yayın: 12.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Ters yöne giren otomobil, 7 yaşındaki çocuğa çarptı

Bolu’da Tabaklar Mahallesi’nde ters yöne giren bir otomobil, 7 yaşındaki çocuğa çarptı. Yolun karşısına geçmek için koşan çocuk, aracın çarpışması neticesinde bacağından yaralandı.

Kaza, Tabaklar Mahallesi Şeref Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Haznedarlar Sokak üzerinde seyreden Yavuz U. yönetimindeki 14 ACG 921 plakalı otomobil, Cumhuriyet Caddesi’ne gitmek üzere Şeref Sokağa girdi. Otomobiliyle ters yöne giren Yavuz U., sokak üzerinde karşıya koşarak geçmek isteyen 7 yaşındaki E.E’ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle küçük çocuk bacağından yaralandı. Araç sürücüsü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan 7 yaşındaki E.E., sağlık ekiplerince İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırıldı. Bacağından yaralanan E.E.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Paylaş: