Ramazan Öztürk tarafından
14 Mart, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

CHP Milletvekili Akay’dan Şeker Kanyonunda İnceleme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili Cevdet Akay, geçen yıl selden zarar görüp çöken Şeker Kanyonu yolu önünde; “Hem Safranbolu hem de bu bölgeye akın akın turistin geldiği bölge. Dolayısıyla bu yolun hala yapılmamış olması bir handikap. Hemen üst tarafta İncebacaklar köyü var. Orada yaşayan köylülerimiz, orman kooperatifimiz var. Bu kooperatife üye yurttaşlarımız, hemşerilerimiz orman ürünleriyle ilgili sevkiyatlarını bu yoldan yapıyorlardı. Şimdi bunu da yapamıyorlar. Hem turizm açısından hem de orman gelirleri açısından orman köylüsünün gelir kaybı var” açıklamasını yaptı.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, geçen yıl Temmuz ayında selden zarar gören ve çöken Şeker Kanyonu yolunda incelemelerde bulundu. CHP il ve ilçe yöneticileriyle çöken yol önünde açıklama yapan Akay, şunları söyledi: “Karabük Yenice’de Şeker Kanyonu’ndayız. Geçtiğimiz yıl da hemen tam arkamda gördüğünüz yolun karşı tarafından bir çekim yapmış ve ilgililere seslenmiştik. Sel felaketinde, heyelanda bu arkamızdaki yol çökmüş ve ulaşıma kapanmıştı. Şeker Kanyonu’nun özelliği Yenice’nin turizm ile buluştuğu nokta, turizme açıldığı kapı. Turistlerin geldiği bölge. Hem Safranbolu hem de bu bölgeye akın akın turistin geldiği bölge. Dolayısıyla bu yolun hala yapılmamış olması bir handikap. Hemen üst tarafta İncebacaklar Köyü var. Orada yaşayan köylülerimiz var. Orman kooperatifimiz var. Bu kooperatife üye yurttaşlarımız, hemşehrilerimiz orman ürünleriyle ilgili sevkiyatlarını bu yoldan yapıyorlardı. Şimdi bunu da yapamıyorlar. Hem turizm açısından hem de orman gelirleri açısından orman köylüsünün gelir kaybı var.” "YOLUN BİR AN ÖNCE AÇILMASI GEREKİYOR" Çöken yolun durumuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüştüğünü ifade eden Akay, “Kendileri yakından ilgileneceklerini ifade etmişti. Şimdi buradan bir kez daha sesleniyorum. İlgili ödenekler ayrıldı mı? İl özel idaresi ile temasa geçilip, gerekli destek veriliyor mu? Buradaki etüt ve proje çalışmaları bitti mi? Bu yolun mutlaka açılması gerekiyor. Bu yolun alternatifi olarak başka bir bölgeden yolun açılacağına yönelik duyumlar alıyoruz. Mutlaka ulaşım önemli ama Şeker Kanyonu hattındaki bu yolun bir an önce açılması gerekiyor. İlgili ödenekleri aktarın ve bu yolu bir an önce açın” diye konuştu. (Ramazan Öztürk)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 21:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Değirmenci, “40 yıllık sendikacılık hayatımın en kolay sözleşmesini imzaladık”

Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, KARDEMİR ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin sendika hayatı boyunca imzaladıkları en kolay sözleşmelerden biri olduğunu söyledi.

Özçelik İş Sendikası, KARDEMİR ile 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesini düzenlenen törenle imzaladı. Genel Müdürlükte düzenlenen törene KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyeleri katıldı.

İmza öncesi konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, "Sürecimiz biraz uzun sürdü ama her iki taraf ta yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştı. Geçtiğimiz dönem sektörün durumu malum. Ancak Karabük Türkiye'de ağır sanayinin kalbi ve burası bir işçi şehri. Kardemir bir yere gelecekse, ivmelenmesi, ideallerine erişmesi, çok daha güçlü olarak yarınlara yürümesi gerekiyorsa bunun lokomotifi çalışanımızdır" dedi.
"Bundan sonra atacağımız her adımda, tesisimizin, fabrikamıızı iyileştirilmesi, veriminin arttırılması, düzenlenmesi, Kardemir'in daha karlı, daha verimli, daha atak yarınlara doğru çok güvenilir adımlarla yürüyen bir şirket olmasının temelini attık" diyen Demir, "Bu temelde, arkadaşlarımızla var gücümüzle şirketimizi daha ileriye taşımak için elimizden gelen her türlü fedakarlığı beraber yapacağımıza inancımız tamdır. Bu anlayış içinde toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Özçelik İş Sendikası ile emekçilerin bir bütün olduğunun altını çizen Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "40 yıla yakın sendikacılık hayatımın en kolay toplu iş sözleşmesini imzaladık" ifadeleriyle sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Değirmenci, "Biz Kardemir'siz, Kardemir bizsiz olamaz. Karabük bizsiz, biz Karabüksüz olamayız. Biz burada bir aileyiz. Büyümemizin ana faktörü Kardemir ve emekçileridir. Dolayısıyla biz Kardemir'e gözümüz gibi bakan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Geçmişte yaptığımız sözleşmelerde ücret artışını verimlilikle telafi etme sözünü almıştım. 2 sene sonra tekrar oturacağımız TİS masasında daha güzel haklar elde edelim diye canla başla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Değirmenci, şunları söyledi: "Ola ki Kardemir bir sıkıntıya düşerse, ben ve üyelerim burada ücretsiz çalışmaya hazırız. Geçmişte Özçelik İş Sendikası üyeleriyle birlikte ne fedakarlıklar yaptı. Yine üzerimize düşeni yapmak için yönetimin yanında oluruz."

Konuşmaların ardından TİS protokolleri imzalanmasıyla program sona erdi.

Genel Başkan Değirmenci, daha sonra baş temsilcilik binasının önüne geçerek burada vardiya çıkışında toplanan işçilere hitap ederek, sendika olarak kendi rekorları ile Türkiye rekorunda bir sözleşmeye imza attıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.