Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
14 Nisan, 2015 13:19

“Modern Zamanda Peygamberi Anlamak” Konferansı

A+ A-

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti Karabük Şubesi tarafından 12-20 Nisan arası Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “İnsanlığın En Hayırlısı Hz. Peygamber (S.A.V.) ve Birlikte Yaşama Ahlakı” başlığıyla düzenlenen programın ikincisi yapıldı. “Modern Zamanda Peygamberi Anlamak” konulu programa konuşmacı olarak Suffe Meclisi Kurucu Başkanı Mehmet Büyükmutu katıldı. Kuran Tilavetinin okunması ile başlayan programa İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Akademik ve İdari personel ve öğrenciler katıldı. Üniversite Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü Başkanı İbrahim Şentürk’ün açılış konuşması ve Üniversite Tarih Bölümü öğrencisinin şiir dinletisinin ardından “Peygamberimizi ne kadar tanıyoruz?” adlı röportaj gösterimi yapıldı. Konuşmalarında hakiki anlamda nasıl iman edilmesinin gereklerinden bahseden Suffe Meclisi Kurucu Başkanı Mehmet Büyükmutu, “Biz içinde bulunduğumuz dönemde bolluk zamanını yaşamaktayız. Eğer biz bu bolluk zamanlarında elimizden kitaplarımız alındığında, kütüphanelerimizin kapılarına kilitler vurulduğunda, hocalarımız dar ağaçlarına gönderildiğinde, etrafımızda Allah’tan bahsetmenin yasak olduğu bir zamanda, İslam’ı anlatamayacaksak ve elimizden alınan kitaplar okunamayacaksa İslam’ı yaşamayacaksak eğer İslam’ı yaşamıyoruz demektir. Biz sadece iyi gün Müslümanıyız demektir. Hakiki Müslüman; zorluk, darlık ve bolluk zamanında La İlahe İllallah demekten çekinmeyen, iman ettiği için pişman olmayan bir kimsedir. Bu devirde yapılan savaş kılıç, top ve tüfekle yapılan bir savaş değil, inananla inanmayanın savaşıdır. Biz kalemimizi bir kurşun gibi, okuduğumuz kitapları birer mevzi gibi değerlendirmediğimiz sürece ilmi ve fikri alt yapımızı tahkim etmediğimiz sürece mevzileri boş bırakan, ganimet peşinden koşan meraklılardan başka birileri değilizdir. Sözlerime son verirken Allah’ın bizlere tevdi ettiği emaneti hakkıyla kendisine teslim edebilmeyi halel getirmeden İslam’ın izzetine leke sürdürmeden gerekirse canımızla gerekirse kanımızla bilfiil teslim edebilmeyi lütfeylesin” dedi. Konuşmalarının ardından Suffe Meclisi Kurucu Başkanı Mehmet Büyükmutu’ya Teşekkür Belgesi’ni ve hediyesini Üniversite Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü Başkanı İbrahim Şentürk’ün takdim etmesiyle program sona erdi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

19 Ekim, 2024 08:45
blank
İhlas Haber A.

Karabük’te çok sayıda tarihi eser ele geçirildi

A+ A-

Karabük’ün Yenice ilçesinde düzenlenen operasyonda Roma dönemine ait sikke ile değişik objelerden oluşan 39 parça tarihi eser ele geçirildi. Operasyon kapsamında 3 kişi gözaltına alındı.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince Yenice İlçesine bağlı Yortan beldesinde yapılan operasyonda 16 adet Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen sikke 6 adet kolye başlığı ve kolye haç, 9 adet minyatür obje, 4 adet yüzük, çan, kaşık, heykel, kupa, ve ruhsat av tüfeği ele geçirildi. 39 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen objelerle birlikte T.A., N.T. ve C.O. isimli şahıslar hakkında 2863 SKM suçundan işlem yapıldı.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455