Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de Kutlu Doğum Etkinliği

Gündem Yayın: 13.04.2015 14:38
Yazar:
KBÜ’de Kutlu Doğum Etkinliği

Karabük Üniversitesinde 12-20 Nisan arası Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Namazla Diriliş” konferans gerçekleştirildi.
KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nun da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti Karabük Şubesi tarafından “İnsanlığın En Hayırlısı Hz. Peygamber (S.A.V.) ve Birlikte Yaşama Ahlakı” başlığıyla hafta boyunca sürecek olan sekiz programdan ilki yapıldı.
“Namazla Diriliş” konulu programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut Gözümüzün nuru, cennetin anahtarı namazı yüzde 99’u Müslüman olan cennet vatanımızda maalesef yüzde 30’u beş vakit kılmakta. Bu kılan kısımdan acaba kaç tanesi huşu ile namazı kılmakta. Hakkı verilerek kılınan bir namaz eşkıyayı evliya yapar. Namaz ülkemizde mutlaka yaygınlaştırmalı. Namazı kılmamanın 3 nedeni vardır; Birincisi imanımızda problem vardır, İkincisi ise Rabbimizi iyi tanımadığımızdandır son olarak ise Namaz kılmayı bilmemektendir. Namaz aslında Allah’ım sana iman ediyorum seni seviyorum demenin elle tutulur gözle görülür bir işaretidir. İyi bir kul iyi bir Müslüman olmak için namazı huşu içinde kılmalı ve namaz kılmamayı küçük bir sorun olarak görmemeliyiz. Namaz kılmamak büyük bir sorundur. Namaz kılmayı gözünde büyüten insanlarda mevcut. Namaz aslında bir (iki vakit arası) vakittir. Fakat şeytan bizlere uzun bir vakit olarak göstererek namazdan uzaklaştırmaktadır. Bizi sabah namazına kaldırmayan imanımız cennete bizi nasıl götürecek sözünü düşünerek herkes kendi muhasebesini yapmalıdır” dedi.
Kuran Tilavetinin de okunduğu programa İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Akademik ve İdari personel ile vatandaşlar katıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta

Ekonomi Yayın: 02.05.2024 20:00
İhlas Haber Ajansı
Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor.

Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi

İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü.

Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi.

Komşu illerden de müşteri geliyor

Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu.

Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.

Paylaş: