Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
06 Nisan, 2015 14:47

Adaylar ve Sıralama Bugün Belli Olacak

A+ A-

Siyasi Parti Liderlerinin bugün açıklayacağı Milletvekili Aday listesi ve sıralaması Ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de merakla beklenmeye başladı. Karabük’te aday sıralaması ve adayları belli olan tek Siyasi Parti CHP. AK Parti’nin, MHP’nin Saadet Partisi’nin, BBP’nin ve diğer Partilerin adayları ve aday sıralaması bugün belli olacak. En çok merak edilen ise AK Parti ve MHP’de kimlerin milletvekili adayı olacağı ve sıralamanın nasıl gerçekleşeceği. Siyasi Parti Liderlerinin bugün açıklayacağı Milletvekili Aday listesi ve sıralaması nedeniyle nefesler tutulurken, aday adaylarını da heyecan sardı. Karabük’teki Siyasi Partilerden Milletvekili Aday Adaylıkları için müracaat edenler şimdiden sıralamanın nasıl olacağını merakla beklemeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bilindiği gibi bir çok İl’de aldığı ön seçim kararından sonra bu İllerle birlikte Karabük’te de yapılan ön seçimde Cevdet Akay birinci, Mustafa Akay ise ikinci sırada yer almıştı. Şu anda Karabük’te adayları belli olan tek siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi. AK Parti’nin, MHP’nin Saadet Partisi’nin, Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) adayları ve sıralaması bugün belli olacak. Öte yandan Karabük’te varlığı ile yokluğu belli olmayan Demokrat Parti ve Demokratik Sol Parti’nin Milletvekili Adaylarının kim olacağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Seçim sürecinin başlamasından bu yana bu iki parti başta olmak üzere Büyük Birlik Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi ve diğer Siyasi Partiler Aday Adayları noktasında herhangi bir açıklama yapmamışlardı. İşte tüm bunlar bugün listelerin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesinden sonra netlik kazanacak. Bu arada Kamuoyunda uzun süreden beri adaylık sıralamasında çeşitli söylentiler çıkarılmış ancak kamuoyu bu söylentilere pek dikkate almamıştı. Şimdi tüm gözler bugün Yüksek Seçim Kuruluna verilecek olan ve açıklanacak olan Milletvekili aday Listelerine çevrildi. Aday Listeleri bugün saat 17.00’e kadar YSK’ya teslim edilecek. Bağımsız Milletvekili Adaylığı için İlçe Seçim kurullarına yine saat 17.00’e kadar başvurulacak. Varsa eksiklikler YSK tarafından Partilere bildirilecek. Milletvekili Aday Adayları bugün yapılacak olan listelerde kimlerin yer alacağını ve kendi isimlerinin yer alıp almayacağını merakla beklemeye başladı. Siyasi Partilerin aday sıralaması kesinleştikten sonra siyasetin de bugünden sonra iyice ısınacağı ve hareketlilik kazanacağı ifade ediliyor. En fazla aday adayı olan AK Parti’de ise durum bir hayli karışık. Ama son sözü yine Başbakan söyleyecek. Durum böyle olunca da CHP hariç Siyasi Partilerin Aday Adaylarında ve Karabük Kamuoyunda meraklı bir bekleyiş başladı ve bu meraklı bekleyiş de bugün sona erecek ve Parti Genel Merkezleri Listeleri YSK’ya teslim edecek.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

19 Ekim, 2024 15:00

Kırmızı Lifli Safranı Görmek İçin Tarlalara Akın Ediyorlar

Kırmızı Lifli Safranı Görmek İçin Tarlalara Akın Ediyorlar
A+ A-

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisini yerinde görmek isteyenler safran tarlalarına akın ediyor.

Gıda, ilaç, kozmetik gibi birçok alanda kullanılan "dünyanın en pahalı baharatı" olarak safranın hasadı sürüyor.
Ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, 80 bin çiçekten sadece yarım kilogram üretilebilensafranı görmek için isteyenler Safranbolu ilçesine geliyor.
İlçe turizminin destinasyonu haline gelen safran tarlalarında yağışa rağmen hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.
Bu yıl çiçeklenmenin erken yaşandığı safranın kilosu 320 bin liradan alıcı buluyor.
Bursa ilinden Karabük'ün Safranbolu ilçesine geziye gelen Sevda Vatan, "Şuana kadar gördüğümüz yerleri çok beğendik. Gezimiz daha devam ediyor. Hasat için geldik ama yağmurdan dolayı bu gerçekleşemedi ama onunla ilgili bütün bilgileri içeride arkadaşlar bize verdiler. Biz de onunla ilgili safran soğanını aldık. Yetiştirmeyi deneyeceğiz" dedi.
Havanın yağışlı olması dolayısıyla hasat yapamadıklarını ifade eden Serkan Vatan ise "Doğal ürünleri gösterdiler, tanıtımını yaptılar. Nasıl şartlarda ekildiğini, biçildiğini onları anlattılar. Gayet olumlu ve güzeldi. Memnun kaldık" diye konuştu.
Vatan, safranın fiyatını duyunca şaşırdığını belirterek, "Altından daha pahalı ama tabi değeri konusunda çünkü özel bir ürün olduğu için hak ediyor" şeklinde konuştu.
Safran üreticisi İsmail Yılmaz, safrana olan rağbetin çok fazla olduğunu aktardı.
Safran tarlasında yoğun bir ziyaretçi akının bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Bugünden sonra biraz yağmurlar kesilmeye başlayacak herhalde. Daha da çok gelecek misafirlerimiz var. Yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimiz var" ifadelerine yer verdi.
Yılmaz safranın çiçeklenmeye başlamasından itibaren 12 bin kişinin tarla ziyareti yaptığını söyledi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455