Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yurdun Doğusu Dondu, Dışarı Asılan Kıyafetler Buzla Kaplandı

Türkiye 03.02.2024 17:00
A+ A-
Yurdun Doğusu Dondu, Dışarı Asılan Kıyafetler Buzla Kaplandı

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı. Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri eksi 30,3 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi oldu. Erzincan’da göletler, araç camları buz tuttu. Erzurum’da dışarı asılan kıyafetler buzla kaplandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, Erzurum’un kuzey kesimleri ile Bayburt ve çevreleri aralıklı hafif kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonundan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, Türkiye’nin en soğuk noktası gece eksi 30,3 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi olarak kayıtlara geçti. Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyünde eksi 28,7, Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Bezirhane köyünde eksi 27,7, Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde eksi 18,1 derece olarak ölçüldü.

Erzurum’un Aşkale ilçesinde sinema oyuncusu ve fenomen Arif Arifoğulları, evinin bahçesinde ipe astığı kıyafetleri unutunca almak için döndüğünde giysilerini donmuş halde buldu. Bu anları videoya kaydeden Arif Arifoğulları, yüzlerde tebessüm oluşturdu.

Aşırı soğuklar Erzincan’da da göletler, araç camlarını dondurdu. Aracıyla işe gitmek isteyen bazı vatandaşlar camları kazıdı, donan kapılarını açmakta güçlük çekti. Bazı vatandaşlar araçlarının üzerine kilim atarken, bazıları da halı, battaniye ve branda kapatarak soğuktan korumaya çalıştı. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARDEMİR, Günlük 72 Döküm Üretimiyle Rekor Kırdı

Kardemir 05.10.2024 13:31
A+ A-
KARDEMİR, Günlük 72 Döküm Üretimiyle Rekor Kırdı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), çelikhane tesislerinde gerçekleştirdiği 72 dökümle günlük üretim rekorunu kırdı. 120 tonluk konverterlerle yapılan üretimle yeni bir başarıya imza atan KARDEMİR, Türkiye’nin çelik sektörüne katkılarını artırarak sürdürüyor.

Fabrikadan yapılan açıklamada, bu rekorun, KARDEMİR’in bilgi birikimi ve çalışanlarının özverisi sayesinde elde edildiği belirtildi. KARDEMİR’in gelecekteki hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu başarı, ek yatırım yapmadan yıllık 3 milyon ton sıvı çelik üretimine doğru ilerlediğimizin en somut göstergesidir.” denildi.

Yönetici, mühendis ve çalışanlara teşekkür edilen açıklamada, Türkiye’nin ilk demir çelik fabrikası olan KARDEMİR’in 1937 yılından bu yana sanayileşme sürecinin en önemli mihenk taşlarından biri olduğu ifade edildi. Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlara yönelik kaliteli çelik üretiminde öncü konumunu sürdüren fabrikanın, teknolojik yatırımlar ve genişleyen üretim kapasitesiyle sektöre katkılarının devam edeceği vurgulandı.

KARDEMİR, yerli ve milli üretim stratejileri doğrultusunda sektörel bağımsızlığı destekleyerek Türkiye Yüzyılı ilkelerini benimseyen bir küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500