Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2024 14:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Nüfusa Oranla Suriyeli Sayısında Artış

Karadeniz Bölgesinde yaşayan Suriyeli sayısında İlde yaşayan kişi sayısına göre Karabük yüzde 1,24 ile en yüksek orana sahip İller arasında yer alırken, Karabük'te bin 328 Suriyeli geçici koruma kapsamında ikamet ediyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı Karadeniz Bölgesinde yer alan 18 İlde geçici koruma kapsamında bulunan Suriye sayısını açıkladı. Açıklanan veride Karadeniz Bölgesi’nde en çok geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli  Samsunda ikamet ediyor. 2023 yılı sonunda yapılan sayımda Samsun’daki Suriyeli sayısının 8 bin 740 kişi olduğu bildirildi. Karabük'te ise bu sayı bin 328 kişi. Ayrıca Karadeniz Bölgesinde bulunan iller arasında kayıtlı Suriyeli sayısının İlde yaşayan toplam kişi sayısına göre oranında en yüksek orana yüzde 1,24 ile Karabük sahip oldu. Göç İdaresi Başkanlığı 2023 yılının son günündeki veriler ışığında 81 ilde bulunan yabancıların sayısını açıkladı. Verilere göre Türkiye genelinde geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin en çok bulunduğu ilk 10 il sırasıyla İstanbul (529 bin 403), Gaziantep (426 bin 51), Şanlıurfa (300 bin 57), Hatay (282 bin 976), Adana (233 bin 785), Mersin (223 bin 158), Bursa (170 bin 136), İzmir (123 bin 952), Konya (119 bin 664) ve (Kahramanmaraş (89 bin 633) olarak açıklandı. Açıklanan verilere göre Samsun da 8 bin 740 geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli ile Karadeniz Bölgesi’nde yer alan 18 il arasından en çok Suriyeliye ev sahipliği yapan il konumunda oldu. Samsun, 8 bin 740 geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli ile Karadeniz Bölgesi’nde 1. sırada yer alıyor. Karadeniz Bölgesi’nde yer alan illerden Amasya’da bin 271, Artvin’de 63, Bartın’da 400, Bayburt’ta 27, Bolu’da 4 bin 22, Çorum’da 3 bin 110, Düzce’de bin 381, Giresun’da 285, Gümüşhane’de 94, Karabük’te bin 328, Kastamonu’da bin 363, Ordu’da 841, Rize’de bin 279, Samsun’da 8 bin 740, Sinop’ta 174, Tokat’ta bin 127, Trabzon’da 3 bin 332 ve Zonguldak’ta ise 622 geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli ikamet ediyor. Bölgede bulunan iller arasında kayıtlı Suriyeli sayısının ilde yaşayan toplam kişi sayısına göre oranın  ise en yüksek olduğu  İl, yüzde 1,24 ile Karabük oldu. Karabük’ü yüzde 0,63 ile Samsun takip ederken, yüzde 0,59 ile Çorum 3. sırada yer aldı. İlde yaşayan toplam kişi sayısına göre en düşük iller ise Bayburt (yüzde 0,03), Giresun ve Gümüşhane (yüzde 0,06) oldu.    
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin