Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yaşlılara Saygı Haftası’nda Poşet Taşıma Etkinliği Yapıldı

Zonguldak Yayın: 24.03.2015 08:30
Yazar:
Yaşlılara Saygı Haftası’nda Poşet Taşıma Etkinliği Yapıldı

ZONGULDAK Çaycuma Kent Konseyi Emekli ve Yaşlılar Meclisi 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeni ile emekli ve yaşlılara poşet taşıma etkinliği gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lise öğrencileri ve Kent Konseyi Emekli ve Yaşlılar Meclisi Yaşlılara Saygı Haftası nedeni ile yeleklerini giyerek poşet taşıma etkinliği yaptı.
Yapılan poşet taşıma etkinliğine desteklerini veren Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Lise Müdürleri ve Öğrencilerin yanı sıra öğretmenleri de destek verdi. Çaycuma Kent Konseyi Kurucu olan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’da bu etkinliğe katılarak desteğini verdi. Başkan Kantarcı etkinliğe katılan öğrencileri kutladı, gönüllü sosyal etkinlik projelerinin ilçeye katkı sağladığını vurguladı. Erol Ünlü Öğrencilerle birlikte emekli ve yaşlıların ellerindeki poşetleri araçlarına kadar taşıdılar.
Ayrıca Ünlü; Kent Konseyi Kimliği altında bizlere bu gibi gönüllü Sosyal etkinlikler fırsatını verdiği için Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya Emekli ve Yaşlılar Meclisi adına etkinliğe katılan ve katkı verenlere teşekkür etti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Üniversitesi’nde ’mezhepler’ konuşuldu

Kastamonu Yayın: 05.05.2024 12:36
İhlas Haber Ajansı
Kastamonu Üniversitesi’nde ’mezhepler’ konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta çağdaş dönemde içtihat, mezhep ve çok mezheplilik konuşuldu.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur’un konuşmacı olarak katıldığı “Çağdaş Dönemde İçtihat, Mezhep ve Çok Mezheplilik” adlı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük ile Muhammed İhsan Oğuz Vakfı İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Yardımcısı M. İhsan Oğuz ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansta Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur, İslamiyet’te mezhep ve çok mezheplilik konusunu tarihi önemine değindi.

Mezhep meselesi her ne kadar fıkır özel konusu gibi görünse de her Müslümanı bir şekilde ilgilendiren bir konu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Okur, “Mezhep dediğimiz uygulama İslam hürmetini bu din sağlıklı ve tutarlı bir şekilde yaşayabilmek için geliştirdiği ve sahiplendiği modelin adıdır” dedi.

Farklı ülkelerde, farklı coğrafyalarda farklı mezheplerin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Okur, ülkelerin Müslüman nüfusunu ele alınırken halkın ekseriyatı için Sünni, Şii, Hanefi gibi mezhebi tanımlandığını söylerken bazı ülkelerde ise herhangi bir mezhebe üye olmayan nüfusun olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Okur, farklı coğrafyalarda yaşan insanların dini kurallara nasıl uyum göstereceği konusunda mezheplerin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bir mezhebe dahil olan bireylerin başka bireylerin mezheplerine göre davranması dinde karışıklık oluşturacağına dikkat çekti.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur’a plaket takdimi ardından sona erdi.