Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Aralık, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de “İnsan Hakları Paneli” gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla gerçekleştirilen panelde, Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekilerek farklı bakış açılarıyla dezavantajlı gruplar ele alındı.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bartın Meslek Yüksekokulu ile Bartın Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu iş birliğinde ‘Dezavantajlı Gruplar’ temalı “İnsan Hakları Paneli” düzenlendi. Panel başlangıcında İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle yaşanan insan hakları ihlalleri aktarılarak yeni doğan bebek, çocuk ve kadın ölümlerine ilişkin çağrıda bulunuldu. Dünyanın gözü önünde yaşanan saldırıların kınandığı panelde “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”nin gereklerinin bir an önce uygulanması temennisinde bulunuldu. Ardından geçilen etkinliğin moderatörlüğünü, BARÜ Bartın Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümünden Öğr. Gör. Tuğçe Korkmaz Sadak yaptı. Panel, Doç. Dr. Özge Özgür’ün ‘Dezavantajlı/İncinebilir Gruplar ve İnsan Haklarının Pratik Yaşamdaki Karşılığı Üzerine Düşünceler’ adlı sunumuyla başladı. Bartın Barosu avukatlarındanArzu Kaptan’ın ‘Kadınlar ve Hakları’ üzerine sunumunu gerçekleştirdiği panelde, Av. Sanem Arslan ’Hayvan Hakları’ ve Av. Betül Keleş ise ‘Çocuk Hakları’ başlıklarında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Çağrı Ademoğlu; engellilere, yaşlılara ve kadınlara yönelik sunulan hizmetler hakkında konuşurken Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Seçil Özak Doğan ise dezavantajlı bireyler için yürütülen faaliyetler ve eğitim programlarından bahsetti. Panelde son olarak Bartın İl İnsan Hakları Kurulu Üyeleri Av. Elif Türker ile Av. Sinem Usta, kurulun işleyişi ve dezavantajlı gruplara yönelik devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Soru ve cevapların alındığı panel, konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
Yoğun ilgiyle takip edilen etkinliğe Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik ile birlikte il protokolü, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin