Yusuf Korkmaz tarafından
22 Kasım, 2023 14:44 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:26
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

CHP’de Aday Adaylığı Başvuruları Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Belediye Başkan aday adayı olmak isteyenler 21-28 Kasım  tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler.

Cumhuriyet Halk Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 31 Mart 2024'teki mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olmak isteyenlerin 21-28 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabilecekleri duyuruldu. CHP'den yapılan paylaşım şöyle: "Mahalli İdareler seçimlerinde aday adayı olmak isteyenler 21 Kasım 2023-28 Kasım 2023 tarihleri arasında başvuru yapabilecektir. Yasa gereği istifa etmesi gerekenler ise 1 Aralık 2023-5 Aralık 2023 tarihleri arasında başvuru yapabilecektir."  (Yusuf korkmaz)  
blank
Asuman Doğan tarafından
08 Nisan, 2025 11:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Çetinkaya’dan Anlamlı Çağrı: “Satın Alma, Sahiplen!”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sahipsiz hayvanların sıcak ve güvenli yuvalara kavuşabilmesi amacıyla vatandaşlara anlamlı bir çağrıda bulundu.

Çetinkaya, “Satın almayın, bir cana yuva olun” diyerek, hayvan sahiplenmenin hem insani hem vicdani bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Karabük Belediyesi, sahipsiz hayvanların daha güvenli yaşam koşullarına ulaşması ve sahiplendirme sürecinin daha sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için önemli kurallar açıkladı.

"Sahipsiz hayvan edinmek isteyen vatandaşların, hayvana uygun yaşam koşulları sağlayacaklarını yazılı olarak taahhüt etmeleri gerekiyor. Bu taahhüdün yerine getirilmediğinin belediye denetim ekiplerince tespiti halinde sahiplenme hakkı sona erdiriliyor, hayvana el konularak yeniden bakımevine alınıyor. Sahiplenilen hayvanın kaybolması ya da kaçması durumunda, hayvan sahibi tarafından en geç 7 iş günü içinde İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirimde bulunulması zorunlu. Hayvanın ölümü halinde ise veteriner hekim tarafından düzenlenen ölüm raporu, ilgili evraklarla birlikte yetkili müdürlüğe teslim edilmek zorunda.

Altı aylıktan küçük hayvanları sahiplenen kişiler, Karabük Belediyesi tarafından bildirilecek tarihte hayvanlarını kısırlaştıracaklarını yazılı olarak taahhüt etmekle yükümlü. Bu hayvanların üremesi, kısırlaştırma işlemi tamamlanana kadar sahipleri tarafından engellenmeli. Taahhüdün yerine getirilmediği durumlarda sahiplenme şartları ortadan kalkıyor, denetim ekiplerince hayvana el konularak tekrar bakımevine teslim ediliyor.

Sahiplenme işlemlerinde, apartman ya da siteye hayvan kabulü için yönetimden alınmış onay yazısının da Sahipsiz Hayvan Sahiplenme Formu'na eklenmesi gerekiyor. Sahiplendirme işlemleri, Karabük Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nde görevli personel eşliğinde, hafta içi her gün 14.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor."

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sahipsiz hayvanlara sahip çıkmanın hem insani hem vicdani bir sorumluluk olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Sahipsiz hayvanlarımız için kalıcı ve güvenli yuvalar oluşturmak, onları sokakların tehlikelerinden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Vatandaşlarımızdan ricamız, hayvan satın almak yerine bir cana sahip çıkarak yuva olmalarıdır. Sahiplenme sürecinde belirlenen kurallar, hem hayvanın sağlığı hem toplum düzeni açısından büyük önem taşıyor. Duyarlılık gösteren tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.