Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2023 11:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Enerjisa’dan dijital platform hamlesi

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ hizmet verdikleri bölgelerde şebeke kaynaklı oluşan arızalardan meydana gelen hasar başvurularının evrak teslim sürecini dijital platforma taşıdı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla teknolojik çözüm üreten çalışmalarını sürdürüyor. Verilen bilgiye göre; müşteriler, dağıtım şebekesi kaynaklı oluşan arızalardan meydana gelen hasarları için başvuruda bulunduktan sonra olumlu sonuçlanan hasar başvurularının evrak teslimini artık kullanıcı hizmet merkezlerine gitmelerine gerek kalmadan, Başkent EDAŞ’a 0312 186 00 00, Toroslar EDAŞ’a 0322 186 00 00 ve AYEDAŞ’a da 0216 186 00 00 numaralı WhatsApp destek hatları üzerinden de ulaşabilecek. Müşteri memnuniyetinin artırılmasının yanı sıra karbon ayak izinin de azaltılması amaçlanıyor Türkiye’de 21 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren Toroslar EDAŞ, Ayedaş ve Başkent EDAŞ bu dijital dönüşüm sayesinde hem operasyon merkezlerinde hem de müşterilerinin evrak teslim sürecindeki kağıt ve enerji tüketimini azalttı. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, sanal gerçeklik ile geriatrik bireylerde ilk yardım eğitimi sunacak

Türkiye’de birinci olma özelliği taşıyan projeyle, yaşlı bireyler için sanal gerçeklik dayanaklı 15 farklı birinci yardım senaryosu hazırlandı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından ‘Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde Birinci Yardım Eğitimi’ projesi çerçevesinde, sanal gerçeklik teknolojisi ile desteklenen uygulamalı bir eğitim modeli geliştirildi.
Projede geliştirilen 15 farklı modül, geriatrik bireylerde en sık karşılaşılan birinci yardım senaryolarını kapsıyor. Temel hayat takviyesi, teneffüs yollarına yabancı cisim kaçması, hipertansiyon, sıcak çarpması ve donma üzere durumların sanal gerçeklik ortamında teğe bir deneyimleme fırsatı sunan proje ile bilhassa öğrenciler ve sıhhat çalışanlarının uygulamalı tecrübeyle birinci yardım marifetlerini geliştirmesi hedefleniyor.
Sanal gerçeklik gözlüğü ve özel sensörlü kollarla desteklenen sistem, öğrencilerin gerçek hayatta uygulama yapma imkanı bulamayacağı senaryoları interaktif biçimde deneyimlemesine katkı sağlıyor.
Projenin yürütücülüğünü Karabük Üniversitesi’nin yaptığını belirten Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dürdane Yılmaz İtimat, ortaklar ortasında da Gazi Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Almanya’dan iki tane yaşlı bakım merkezi ve Makedonya’dan bir meslek lisesi bulunduğunu tabir etti.
Güven "Toplamda 15 farklı aplikasyon geliştirildi ve bu uygulamaların her biri üç lisanda kullanılabiliyor. Sistem sırf Türkiye’de değil, Almanya’da ve İngilizce konuşulan tüm ülkelerde uygulanabilir" dedi.
Uygulamanın eğitimdeki katkılarına değinen İtimat, "Etkileşimli yapısı sayesinde öğrenciler, gerçek hayatta müsabakaları güç olan durumları sanal ortamda birebir uygulayabiliyor. Bu sistem yaşlı bakım merkezlerinde, huzurevlerinde, klinik eğitimde, hastanelerde ve okullarda rahatlıkla kullanılabilir. Öğrenciler her bir senaryoyu bu sistemle deneyimleyebiliyor ve adeta o anı yaşıyormuş üzere hissediyor. Yapılan çalışmalar da gösteriyor ki öğrenciler bu uygulamalar sayesinde gerçek hayatta çok daha kolay ve başarılı müdahalelerde bulunabiliyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.