Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bolu’da gerçeği aratmayan tatbikat: Güçlü yerde 8 kişi kurtarıldı

Eğitim Yayın: 25.09.2023 08:36
İhlas Haber Ajansı
Bolu’da gerçeği aratmayan tatbikat: Güçlü yerde 8 kişi kurtarıldı

Bolu’da Türkiye Dağcılık Federasyonun düzenlediği tatbikat gerçeği aratmadı. 250 kişilik grup, dağlık, sarp ve kayalık yerlerde mahsur kalan 8 kişiyi sinema sahnelerini aratmayacak tatbikatla kurtardı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu, “2. Ulusal Dağ Arama Kurtarma Tatbikatı” çerçevesinde Seben ilçesinde bulunan Solaklar ve Muslar Kaya Evleri’nde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. AFAD Bolu Vilayet Müdürlüğü koordinesinde planlanan tatbikat çerçevesinde, Solaklar Kaya Konutları bölgesinde kamp yapan yaklaşık 250 şahıstan oluşan takım, senaryo gereği arama kurtarma çalışması yaptı.

Dev takım ile arama çalışması yapıldı

Senaryo gereği, 112 Acil Davet Merkezi’ni arayan bir bayan, çoban olan eşi ve oğlundan haber alamadığını, onları bulmak için ormana gönderdiği 3 yakının da dönmediğini bildirdi. Olayın üzerinden yaklaşık 40 saat geçtiğini pahalandıran takımlar bölgede kaybolan 5 kişinin bulunması için bölgeye intikal etti. AFAD koordinesinde ortalarında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile UMKE’nin de bulunduğu 15 kurum ve kuruluşta vazifeli yaklaşık 250 arama kurtarma vazifelisi bölgede kamp kurarak çalışma başlattı.

Arama ve kurtarma çalışmaları 6 saat sürdü

Ekiplerin alanda çoban ve oğlunu aradığı esnada bir öbür ihbar geldi. Muslar Kaya Evleri’ne seyahate gelen kalabalık bir kümede bulunan 3 kişinin arkadaşları ile tartışarak kayalık toprağa gittiği ve akşam saatlerinde geri gelmediği gruplara bildirildi. Arama kurtarma çalışması için alanda bulunan 250 kişilik takımın bir kısmı, Muslar Kaya Konutları bölgesine intikal etti. AFAD tarafından koordine edilen gruplar, yaklaşık 6 saat süren arama kurtarma çalışması sonucunda 8 kişiyi yaralı halde bularak kurtardı. Yaralı olan 8 kişi, bulundukları yerlerde yapılan birinci müdahalenin akabinde kamp alanında bulunan UMKE ve 112 Acil Servis takımlarına teslim edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da amatör maçta kavga: Sahaya çöp kovası atıldı, futbolcular birbirine girdi

Gündem Yayın: 19.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Amasya’da amatör maçta kavga: Sahaya çöp kovası atıldı, futbolcular birbirine girdi

Amasya’da oynanan bir amatör lig futbol maçında sahaya çöp kovası atıldı, futbolcular birbirine girdi. Sahalarda istenmeyen görüntüler kameralara yansıdı.

Merzifonspor ile Suluova Sebatspor arasında oynanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) play-off maçının son anlarında saha karıştı. Suluova Sebatspor maçın uzatma dakikalarında peş peşe 2 gol bularak galip geldi.

İlk gol sonrası sevinen futbolcuların üstüne tribünden pet şişeler atıldı. Öfkelenen bir taraftarın tribünden sahaya çöp kovası da fırlattığı görüldü. İkinci golün ardından maçın bitiminde de iki takımın futbolcuları arasında yaşanan tekmeli, yumruklu kavgalar yine kameralarca kaydedildi. Stadyum görevlileri, teknik heyetler ve polis olayları sakinleştirmeye çalıştı.

Paylaş: