Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Eylül, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunspor’un başarılı stoperi Drongelen, gelecek için umutlu

SAMSUN (İHA) – Trendyol Harika Lig takımlarından Samsunspor’un Hollandalı stoperi Rick Van Drongelen, oynanacak daha çok maç olduğunu ve kalan karşılaşmalara en âlâ formda odaklanmak istediklerini söyledi.
Samsunspor, Trendyol Üstün Lig’in birinci 4 haftasında 1 puan alarak 19. sırada kendine yer buldu. Kırmızı-beyazlılar, bu süreçte Fenerbahçe, Galatasaray ve Kayserispor’a yenilirken, İstanbulspor çabası ise ağır yağış nedeniyle yarıda kaldı. Karadeniz temsilcisinin puan aldığı tek maç olan Sivasspor müsabakasında ise ekibine 1 puanı kazandıran, attığı golle Rick Van Drongelen oldu. Drongelen, tüm karşılaşmalara 11’de başlarken, hepsinde de 90 dakika alanda kaldı. Hollandalı stoper, hem grubun hem de kendi durumu hakkında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulundu.

“Benim için en kıymetli husus grubun başarısı”
Bireysel muvaffakiyetten evvel grup muvaffakiyetini önemsediğini tabir eden Rick Van Drongelen, “Yeni oyuncular ortamıza katıldı. Evvelden bu kadroda olan oyuncular da var. Gerek saha içinde gerekse saha dışında yeterli bir irtibatımız var. Arkadaşlarımızla birlikte vakit geçiriyoruz. Her geçen gün daha yeterli duruma geliyoruz. Kişisel manada yapmam gerekenler; fit kalmak, elimden gelenin en düzgününü yapmak. Bundan daha değerlisi ise ekip olarak başarılı olmak benim için daha kıymetli. Teknik bir oyuncu değilim fakat akıllı oynamaya çalışan bir oyuncuyum. Her hafta daha uygun olmak için çalışıyorum. Kesinlikle geliştirmem gereken taraflarım var, onları da elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum” dedi.

“Yapmamız gereken kalan maçlara en yeterli halde odaklanmak”
Kötü gidişi geride bırakıp, kalan maçlara odaklanmaları gerektiğinin altını çizen Drongelen, “Takım bana nerede gereksinim duyuyorsa orada oynayabilirim. Evvelki yıllarda farklı konum ve sistemlerde oynadım. İlla bir durum seçmek gerekirse sol stoperi seçebilirim lakin grubumun nerede bana muhtaçlığı varsa orada vazife yapabilirim. Oyuncu olarak Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve öbür büyük kadrolara karşı oynamak çok hoş bir his. Bunlar Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde oynayan gruplar. Çok yeterli oyuncuları da var. Bu oyunculara karşı oynarken bizler de gelişiyoruz. Zira onlar farklı durum alıp, hareket ediyorlar. Onlarla birlikte biz de birçok şey öğreniyoruz. Büyük maçlar bir test maçları. Daha önümüzde oynayacağımız birçok maç var. Yapmamız gereken geriye kalan maçlara en âlâ halde odaklanmak” diye konuştu.
Genç ve gelişime açık olduğuna da kelamlarına ekleyen Hollandalı oyuncu, “24 yaşındayım. Daha çok gencim. Gelişim göstermem gereken yerlerde elimden gelenin en düzgününü yapacağız. Farklı bir ülke be ligde oynuyorum. Şu andaki hedeflerim çok fazla ileriye odaklanmak değil, şu ana odaklanmak. Kulübümüzün gayeleri doğrultusunda adım adım ilerlemek istiyorum” halinde konuştu.
Rick Van Drongelen, 18 defa Hollanda Ulusal Takımı’nın alt yaş kategorilerinde forma giyerken, Samsunspor’a gelmeden evvel de sırasıyla Sparta Rotterdam, Hamburg, Union Berlin, Mechelen ve Hansa Rostock ekiplerinde top koşturmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da darbedildiğini iddia eden yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

Samsun’da darbedildiğini sav eden 60 yaşındaki bir adam, sıhhat gruplarınca hastaneye kaldırıldı.
Olay, İlkadım ilçesi Kurtuluş Yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 60 yaşındaki Cevat F.’yi yerde yatarken gören etraftaki vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen polis ve sıhhat takımlarına darbedildiğini ve parmaklarında kırıklar olduğunu söyleyen vatandaş, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin