Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Eylül, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ PhotonX Kadrosu TEKNOFEST’te En Uygun Teşebbüs Ödülü’nü aldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Kısmı öğrencilerinden oluşan PhotonX grubu dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliği TEKNOFEST’te düzenlenen Teşebbüs Müsabakalarında Haberleşme ve İrtibat Teknolojileri Kategorisinde "En Düzgün Teşebbüs Ödülü"nü kazandı.
Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST; Teşebbüs Müsabakası, Eğitim Teknolojileri, Sıhhat ve Güzel Hayat Teknolojileri, Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Haberleşme ve Bağlantı Teknolojileri, Turizm Teknolojileri, Etraf, Güç ve İklim Teknolojileri, Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri, Afet İdare Teknolojileri ve Manisiz Ömür Teknolojileri olmak üzere 10 temada gerçekleşti. TEKNOFEST Ankara’da Karabük Üniversitesini Haberleşme ve İrtibat Teknolojileri kategorisinde Mehmet Emin Çil, Osman Yusuf Ersöz, Mehmet Kutluhan Önsöz, Mert Ercan Kahriman, Eray Gülnar’dan oluşan PhotonX kadrosu ile Afet İdare Teknolojileri kategorisinde Celalettin Aydemir, Ayşe Hümeyra Cengiz, Ümran Aygür ve Eyüp Kaya’dan oluşan Owline grubu ile temsil etti.
Yapılan final sunumunun akabinde Haberleşme ve İrtibat Teknolojileri kategorisinde Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer’in danışmalığında Mehmet Emin Çil, Osman Yusuf Ersöz, Mehmet Kutluhan Önsöz, Mert Ercan Kahriman, Eray Gülnar’dan oluşan ve Karabük Gençlik Merkezi tarafından da desteklenen PhotonX ekibi en güzel teşebbüs mükafatını kazandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor

Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor.
Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde, dededen kalma fide üretimi sürdürülüyor. Köyde uzun yıllardır meyve fidanı üretimi yapan Osman Şavkın ve ailesi, bu yıl da kente mahsus narenciye üzümünün fidan aşılama çalışmalarına başladı. Toplam 300 bin fidan kapasitesine sahip tesiste, Amerikan anacı üzerine Tokat narenciye üzümü aşılanıyor. Aşılama süreçleri özel makinelerde gerçekleştirilirken, fidanlar daha sonra talaşla kaplanarak 27 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem oranına sahip özel olarak ayarlanan depolarda 21 gün bekletiliyor. Bu süreçlerin akabinde satışa hazır hale gelen fidanlar, Türkiye genelinde 35 farklı ile gönderiliyor. Toprakla buluşan fidanlardaki yapraklar kasım ayında sökümüne başlanıyor.

"Ailecek yıllardır bu işle uğraşıyoruz"
1963 yılından bu yana ailece meyve fidanı üretimi yaptıklarını belirten Osman Şavkın, "Dedemizden gelen bu mesleği yaşatmaya devam ediyoruz. Babam, amcam, kardeşim ve ben yıllardır bu işin içindeyiz. Şu anda 15 bireye istihdam sağlıyoruz. Narenciye üzümü aşılamasında Omega aşı tekniğini 15 yıldır uyguluyoruz" dedi.
Şavkın, kaliteli ve yerli üretimi desteklemek emeliyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Tokat narenciye üzümünü yurt dışına da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.