Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

BARÜ projelerinde Teknofest gururu

Bartın Yayın: 04.09.2023 08:36
İhlas Haber Ajansı
BARÜ projelerinde Teknofest gururu

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 2019 yılında üçüncüsünü düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarında şampiyon olan proje geliştirilerek TEKNOFEST Ankara’da “En Güzel Girişim” ödülünün sahibi oldu.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Tam Bağımsız Güçlü Türkiye” mefkuresine inanarak 2017 yılından bu yana düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı aktifliği geleceğe ışık olmaya devam ediyor. Ulusal Teknoloji Atılımına katkı sunmak maksadıyla düzenlenen bilim ve teknoloji şenliğinde sunulan projeler katma kıymeti yüksek eserlere ve teşebbüslere dönüşüyor. 2019 yılında üçüncüsü düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarında şampiyon olan “Askeri Uygulamalar İçin Yüksek Performanslı Hibrid Yakıt Hücresi Tasarımı” fikri geliştirilerek hidrojenli scooteru Hebunk projesine dönüştü ve yüksek yerlilik oranıyla TEKNOFEST Ankara’da “Girişim Programı” büyük mükafatın sahibi oldu.

Dünyanın birinci hidrojenli scooteru: Hebunk

Dünyanın birinci hidrojenli scooteru olan Hebunk ile birlikte hidrojen kartuşlarını doldurmaya yarayan istasyonlarda hidrojen üretimini yapan Türkiye’nin birinci yerli elektrolizör aygıtı geliştirildi. Böylelikle Hebunk scooterları istasyonlarda yenilenebilir güç kaynağı kullanılarak su elektrolizör aygıtında hidrojen ve oksijen gazına dönüştürülebiliyor. Üretilen yeşil hidrojen scooterlara güç vermek için hidrojen kartuşlarına depolanıyor.

Ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Girişimci Erhan Demircioğlu tarafından geliştirilerek dünyaya ihraç edilmeye başlanan hidrojen tabanlı teşebbüse mükafatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. TEKNOFEST Ankara sahnesinde verilen ödül ile birlikte proje grubu 150 bin liralık takviye de almış oldu.

Projelerini adım adım ilerleterek gurur duyulacak bir noktaya ulaştırdıklarını aktaran Demircioğlu, “2019 yılında attığımız birinci adım, Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Ar-Ge Proje Pazarında aldığımız mükafatla birlikte motivasyonumuzu artırdı. Burada hidrojen teknolojileri alanındaki birinci şampiyonluk ödülümüz aldık. Bizim için hem manevi olarak motivasyon kaynağı hem de aldığımız nakdi mükafatla can suyu oluşturmuştu” dedi.

“Geleceğimize bedel katmaya devam ediyoruz”

Elde ettikleri başarılardan ötürü proje grubunu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “2017 yılından bu yana büyük bir heyecanla düzenlediğimiz Ar-Ge Proje Pazarı ile yarınlara iz bırakmaya devam ediyoruz. Öz potansiyelimize olan inancımızın bir yansıması olarak yaptığımız tüm çalışmalarda Ulusal Teknoloji Atağına katkı sunmayı hedefliyoruz. Geleceğe farklı bir ufuk çizgisi çizmek için çıktığımız bu seyahatte yarınlarımıza paha katmanın sevinci içeresindeyiz. ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ için hayal kuran, düşünen, gayret gösteren herkesi tebrik ediyor, muvaffakiyetin devamını diliyorum. Bu fikirlerle geleceğe olan seyahatimizde bize takviye veren YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıyeten bilim temelli kalkınma amaçlarımızda bizleri motive eden yaklaşımları için Liderimiz Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal ile birlikte tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

6. Ar-Ge Proje Pazarı heyecanı başlıyor

BARÜ’nün geçtiğimiz yıllarda ağır bir ilgiyle gerçekleştirdiği “Ar-Ge Proje Pazarı”nın aktifliği altıncısı 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bölgenin en değerli bilim ve teknoloji tertiplerinden biri olan aktiflikte dereceye giren proje sahiplerine toplamda 130 bin TL’nin üzerinde ödül verilecek. BARÜ’nün ihtisaslaşma alanı başta olmak üzere tematik olarak düzenlediği proje pazarıyla ilgili ayrıntılar web sayfasından (https://projepazari.bartin.edu.tr/) ilan edildi. Kamu-sanayi-üniversite iş birliğinin kıymetli bir örneği olan aktiflikte proje sahipleri ile bölüm temsilcilerinin bir ortaya gelmesi sağlanarak potansiyel iş birliktelikleri kurulmasını istikametinde imkânlar sağlanacak.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunmaya başladı

Gündem Yayın: 08.09.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te bir telefoncuya giden kadının hem kendi telefonunu zorla satmaya çalıştığı hem de vitrinden çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Kemal Güneş Caddesinde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir kadın, telefon mağazasına girip telefonunu satmak istedi. İş yeri sahibi telefonu satın alamayacağını belirterek, kadının talebini reddetti. Defalarca telefonunu uzatarak satmak isteyen kadın bir süre sonra dükkanda taşkınlık yaparak, diğer müşterilerin araya girmesine rağmen yöneldiği cam vitrinde bulunan bir telefonu alarak dışarıya çıktı. İş yeri sahibi kadının çaldığı telefonu fark edip geri almaya çalıştı. O sırada mağaza sahibi, çalınan telefonu geri almaya çalışırken kadının bir anda soyunmasıyla neye uğradığını şaşırdı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan iş yeri sahibi Habib Nazari, “Kapatırken müşteri geldi bana. Müşteri geldi alışveriş yaptık. Alışveriş bittikten sonra tam kapatacaktım, o sırada kadının biri geldi. Birden telefonu fırlattı almamı istedi. Ben de baktım biraz anormal davranıyor ve alamayacağımı söyleyerek başka yere sormasını söyledim. ‘Sen alacaksın’ dedi. 2-3 kere ısrarla fırlattı telefonu. Bir kere de tam düşerken tuttum telefonu. Sonra küfür etmeye başladı. ‘Telefonu alacaksın, bana para ver’ dedi” ifadelerine yer verdi.

“Camdan bir tane telefon çaldı”

O sırada diğer müşterilerinin de dükkanın önünde olduğundan bahseden Nazari, “Sonra onlar çıkarken tam olayın sıkıntı olacağını anlayınca geri döndüler. Geri dönünce de bunu çıkartmaya çalıştılar. Kadın çıkmayıp kendini cama sürtmeye başladı. Yumruk attığı camdan bir tane telefon çaldı. Telefonu aldıktan sonra işte görür görmez ‘Telefonu ver’ dedim. ‘Ben almadım telefonu’ diyerek dışarı çıktı. Dışarı çıkınca da önceki kadın müşterime söyledim. Onlar da telefonu aldığını gördü” dedi.

“Birden soyunmaya başladı”

Daha sonra köşeye geçen şüpheli kadının telefonu almadığını iddia ederek poşeti açtığını ifade eden Nazari, “Sonra biz telefonu ver diye ısrar ederken soyunmaya başladı birden. Öyle yapınca da bizler neye uğradığımızı şaşırdık. Sırtımızı döndük. Müşteri sayesinde telefonu alabildim. Kepeği indirince ben de caddeye çıktım. Cadde de giderken bu sefer de peşimden biber gazıyla dolaşıyor. Sonra baktım olayı zapt edemeyeceğim karakola gittim. Karakolda olayı anlattım. Sonra kadını çağırdılar, konuşmaya başladılar ve beni de gönderdiler” diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455