Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Gümüşhane’de mahalle sakinlerini huzursuz eden dev kayalar dağcılar tarafından temizleniyor

Dünya Yayın: 03.09.2023 16:48
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane’de mahalle sakinlerini huzursuz eden dev kayalar dağcılar tarafından temizleniyor

Gümüşhane’de Eskibağlar mahallesinde vatandaşların ağır olarak kullandığı yolun kenarındaki yamaçta asılı halde tehlikeye davetiye çıkaran devasa kayalar dağcılar tarafından temizleniyor.

Kentte, Eskibağlar mahallesinde bulunan ve mahalleliyi huzursuz eden kayalar dağcılar ve karayolları takımları tarafından temizleniyor. Çevreyolu ayrımı olarak da kullanılan yol güzergahında bulunan dağ yamaçlarında bulunan devasa kayalar nedeniyle mahalle sakinleri kaygıyla seyahat yaparken, başlatılan çalışmayla birlikte tehlikenin en aza indirilmesi hedefleniyor. Çalışmadan mutlu olduklarını lisana getiren mahalle sakinleri ise çalışmanın bitmesiyle birlikte rahat bir nefes alacaklarını lisana getirdi.

“Tamamlandığında rahatça seyahat edebileceğiz”

Eskibağlar mahallesinden kent merkezine ulaşımda tedirginlik yaşadıklarını lisana getiren mahalle sakini Rıdvan Kullukçu, “Burası jeolojik açıdan kayaların olduğu bir bölge, dağ yamacına yakın olduğu için kullandığımız yolda kayalar var. Bu kayalar sağlam değil altları boş, her an zaten düşebilecek taşlar. Buradan yaya da gidilebiliyor, araçla da geçilebiliyor bu nedenle bu taşlar kasvet teşkil ediyordu. Bununla ilgili çalışma başlatıldı bundan sonra insanların oradan geçerken rastgele bir korkusu kalmayacak. Daha öncesinde zira biz bu yoldan aşağıya inerken kopan taşları görüyorduk esasen umarım tamamlandığında bir sorun yaşamayacağız” dedi.

“Buradan aşağıya inerken korkuyoruz”

Tehlike arz eden yolu kullanmak için farklı alternatiflere yönelmek zorunda kaldıklarının altını çizen Bülent Kullukçu, “Taşlardan ötürü buradan ne aşağı inip ne üst çıkabiliyoruz, taksiyle farklı bir güzergâhtan gelip konutumuza gidiyoruz ulaşımda problemlerimiz oluyordu. Bu derdin çözülmesini istiyoruz, korkuyoruz buradan aşağıya giderken oradan bir kaya gelse ki geçmişte bunun örnekleri oldu, yaşlıyız kaçamayız sağlığımızdan oluruz. Çalışmalardan mutluyuz bitince rahat rahat kullanacağız aracımızla hayati tehlike olmadan gidip geleceğiz” diye konuştu.

Öte yandan çalışmalar esnasında çekilen imajlarda yamaçtan yuvarlanan kayaların devasa boyutları ise tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ağaç keserken seken motorlu testere dede ve torununu hastanelik etti

Gündem Yayın: 06.09.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde ağaç kesimi yapan dede ile torunu, motorlu testerenin sekmesi neticesinde ağır yaralandı.

Olay, İnebolu ilçesi Aktaş köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaat halindeki binada çalışan Mustafa K. ile torunu Yusuf D., motorlu testere ile ağaç kesmek istedi. Motorlu testerenin ağaçtan sekmesi neticesinde vücudunda kesikler oluşan Mustafa K. yaralandı. Bu sırada dedesine müdahale etmek isteyen Yusuf D. de motorlu testerenin tekrar sekmesi neticesinde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince Mustafa K. ve torunu Yusuf D., İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan dede ve torunu, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Mustafa K.’nin vücudunda oluşan kesikler sebebiyle hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Jandarma ekiplerince olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Paylaş:
Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455