Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Trabzon’da balık av dönemi sönük başladı

Ekonomi Yayın: 03.09.2023 00:36
İhlas Haber Ajansı
Trabzon’da balık av dönemi sönük başladı

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. Trabzon Balık Halinde dönemin birinci gününde tezgâhlarda yüklü olarak istavrit yer alırken, ağlara takılmayan palamut tezgahlarda da yoktu.

Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı dün gece sona erdi. Karadeniz’e açılan tekneler yüklü olarak istavrit avlarken, palamudun deniz suyu sıcaklığı yüksek olmasından ötürü kendini göstermediği belirtildi.

Şu an için dönemin beklenen seviyede başlamadığını belirten balıkçı esnaflarından Mehmetcan Örseloğlu, ”Hayırlısı ile döneme başlıyoruz. Şuan gösterge beklenilen seviyede olmadı. Balıkçı olarak, dönemin 15-20 gün geç başlamasından yanayım. Zira şu an deniz suyu sıcaklığı 28-30 derece hasebiyle deniz suyu sıcaklığı balık avını olumsuz etkiliyor. İnşallah iyisi olur lakin şuan ki göstergeler pek olumlu istikamette de değil, makûs de değil ikisinin ortasında diyebiliriz. Bizim gönlümüz her vakit balığın bol olmasından yana, inşallah bol olur vatandaşta bol bol tüketir. Şu an tezgâhlarımızda mezgit, istavrit, az ölçüde barbun, tirsi bunun yanı sıra kültür balıkları yer alıyor. İlerleyen günlerde hamsi olur çinakop, olur palamudu bekliyoruz. Şuan istavrit 100-150 TL ortasında balıkçılar olarak daha ucuz olmasını bekliyoruz. İnşallah bereketli bir dönem olur diye temenni ediyorum” dedi.

İstavritin kilosu 200 liradan 100 liraya geriledi

Sezon açılmadan öncesi istavritin kilosu 200 TL iken bugün itibariyle kilosu 100 TL’ye kadar gerilediğini kaydeden balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise “Deniz suyu sıcaklığı yüksek olduğundan palamut kendini açığa çekti. Geçen sene döneme istavrit ile başlamıştık yeniden istavritle başladık inşallah iyisi olur. Büyük tekneler yüklü istavrit avladı. İstavrit dün itibariyle 200 TL iken bugün 100 TL’ye kadar geriledi. Hasebiyle istavrit daha fazla gelirse fiyatı 75-50 TL’ye kadar düşer bizimde temennimiz bu istikamette. Dönemin açılması balık fiyatlarını yarı yarıya etkiledi, diyebiliriz” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bayburt Group İnşaat firmasının kamyonu pikapla çarpıştı: 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Gündem Yayın: 06.09.2024 16:00
İhlas Haber Ajansı

Bayburt Group İnşaat firmasına ait kamyon, Erzurum’un İspir ilçesinde pikapla çarpıştı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İ.K. idaresindeki 06 FV 0665 plakalı Bayburt Group AŞ’ye ait hafriyat kamyonu, karşı yönden gelen M.K.A yönetimindeki 53 EF 483 plakalı pikapla çarpıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada pikaptaki A.İ.A, B.S. ve M.B. hayatını kaybetti, kamyon sürücüsü İ.K ile M.K.A yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Erzurum’a sevk edilerek, tedavi altına alındı.

Yaralıların tedavilerinin sürdüğü, kamyon sürücüsünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Paylaş:
Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455