Karabük Postası tarafından
29 Ağustos, 2023 11:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Elektronik uygulamalara karekod standardı

Bilsoft Yazılım Finans Müdürü Uğur Şahin, elektronik uygulamalarda düzenlenen belgelerde karekod bulunmasına ilişkin açıklamaları içeren Karekod Standardı Kılavuzunun yayınlaması hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin, "Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan düzenlemede, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu gibi belgelerde karekod bulunmasına ilişkin açıklamaları içerin kılavuz yayınladı. Bu dahilde esasları belirtilen karekodun 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren düzenlenecek e-Belgelerde zorunlu olarak bulunması uygun görüldü. Lojistik, sağlık, finans gibi sektörlerde, karekodlar belgelerin izlenmesi, doğrulama işlemleri ve veri toplama gibi birçok önemli görevde kullanılıyor. Yayınlanan düzenlemenin getireceği uyum, bu sektörlerin işleyişini daha etkili ve güvenilir hale getirecektir. Elektronik uygulamaların gelişimi ve dijital dönüşümün hız kazandığı günümüzde, Karekod Standardı Kılavuzu’nun yayınlanması sektörlerdeki gelişimi önemli bir katkı sağlayabilir" dedi. Yayınlanan kılavuzun ön muhasebeye sağladığı avantajlara da değinen Şahin, "Karekodlar, farklı sistemler arasında veri entegrasyonunu kolaylaştırır. Bu, ön muhasebenin farklı veri kaynaklarından gelen bilgileri daha etkili bir şekilde yönetmesine yardımcı olur. Finansal belgelerin taranmasını ve analiz edilmesini sağlar. Bilsoft Yazılım olarak verdiğimiz ön muhasebe ve e-Dönüşüm hizmetleriyle gelen her düzenlemede kullanıcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kılavuza erişim, https://ebelge.gib.gov.tr/duyurular.html resmi sitesinden sağlanabilir" diyerek konuşmasını sonlandırdı. (İHA)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Güvercinler için klimasını kapattı

Karabük'te bir inşaat mühendisi yuva yapan güvercinler için klima kullanımını durdurdu.

Kent merkezinde bir iş hanının 4'üncü katındaki ofisine gelen inşaat mühendisi Yusuf Aydın, pencere kenarında hareket eden iki yabani güvercini fark etti. Pencereyi açan Aydın, güvercinlerin klima motoruna yuva yaptığını gördü. Güvercinlerin yumurtlayacaklarını fark eden Aydın yuvayı çalı çırpı ile sağlamlaştırıp yuvayı genişletti. Güvercinlere marul, karnabahar gibi yiyecekler temin etmeye başladığını anlatan Aydın, "Güvercinlerin küçük odun parçaları taşıdığını gördüm. Yuva yapma gayretleri vardı. Biraz daha çalı çırpı toplayıp yuvalarını büyüttüm. Yumurtlayacakları belliydi ve birkaç gün sonra 2 tane yumurta yaptılar. Yavrular dünyaya gelirse buradan düşme ihtimalleri düşüncesiyle yuvayı büyüttük. Yemini, suyunu, marulunu, karnabaharını koymaya başladık. Artık yerinden hiç kalkmıyor. Tamamen yavrularına odaklanmış. Hatta bazen yiyecek koyacağımız zaman kızıyor, müdahale ediyor" dedi.

Ofisine gelen ziyaretçilerin, yuvadaki güvercini görünce sevindiklerini belirten Aydın, "Yumurtlayacakları ve yavrularının çıkacakları günü bekliyoruz. İnşallah onları da görürüz. Yavrularına güvenli bir yer yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.