Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

YKS Sonrası KBÜ’de Rekor Doluluk Oranı

Eğitim Yayın: 21.08.2023 16:21
YKS Sonrası KBÜ’de Rekor Doluluk Oranı

17-18 Haziran 2023’te gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Karabük Üniversitesinde doluluk oranı yüzde 99,06 oldu. 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) tarafından 17-18 Haziran 2023’te gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Karabük Üniversitesinde doluluk oranı yüzde 99,06 oldu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2023 yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Karabük Üniversitesinde özel yetenek sınavları ile öğrenci alınan bölümler dışında, lisans ve ön lisans olmak üzere 7 bin 456 öğrenci yerleşerek doluluk oranı yüzde 99,06’ya ulaştı. Kontenjanlarda doluluk oranı ise lisans programlarında yüzde 98, ön lisans programlarında ise yüzde 100 oldu. Lisans ve ön lisans olmak üzere toplam 136 programın 131’i yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2023 sonuçlarının açıklanmasının ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Sınava girerek yerleşen bütün öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile Karabük Üniversitemize kayıt hakkı kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Karabük Üniversitesi, ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite’ anlayışıyla Türkiye yüzyılına öğrencilerimizi hazırlama vizyonu ile geleceğe umutla bakmaktadır. Öğrencilerimize Karabük Üniversitemize hoş geldiniz diyor; başarılı, mutlu, huzurlu bir üniversite hayatı diliyorum” dedi. (Haber Merkezi))

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

REİSİN HER YAPTIĞI DOĞRUDUR

Karabük Yayın: 06.09.2024 15:57
REİSİN HER YAPTIĞI DOĞRUDUR

REİSİN HER YAPTIĞI DOĞRUDUR

MUSTAFA AKAY

Başımızda, dünya lideri bir isim var. Her yaptığı doğrudur.  Bilerek yapar her şeyi. Yani, bilinç düzeyi çok yüksektir.

Bazı davranışları hemen anlaşılmasa bile, çok anlamlıdır. O nedenle örnek alınmalıdır.

Rahmetli Süleyman Demirel, bir zamanlar, “Barışmasını bilmeyenler kavga etmesinler” demişti.

Bu söze en çok uyan siyasetçimizdir Reisimiz aynı zamanda. Bu sözü öğüt olarak, bir yerlerinde saklar.

Büyüklerinin lafını dinler yani.

Bundan 12-13 yıl önce, bu sözün ışığında, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi  ile bir kavgaya tutuştu. Bu kavga her ülkenin de zararına oldu. Çünkü, iki ülke arasında ciddi sayılabilecek sorun alanı yoktu. Ancak, ticari ilişkilerde bizim açımızdan büyük kayıplara yol açtı.

Reisimiz,  an geldi, barışmaya gereğini duydu. Gerilen ilişkilerin  yumuşamasının her ülkeye de yarar  sağlayacağını geniş öngörüsü ile yakaladı. Barışma kararı aldı.

Burada, Süleyman Demirel’in, o ünlü lafını benimsediği için, barışmada bir sorun yoktu. Barışmasını bildiği için kavga etmişti.

Gerçi Sisi’ye demedik laf bırakmamıştı.. Sisi’nin ne katilliği, ne darbeciliği kalmıştı. Hatta, bir ara birlikte fotoğraf vermeleri istendiğinde, “Sisi’yle yan yana gelirsem kendimi inkar ederim” bile demişliği vardı.

Hele hele 2019 yerel seçimlerinde, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu, Sisi yapmıştı. Pazar günü, “Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı” diyerek de pekiştirmişti sözünü.

Şimdi, Sisi’yle tokalaştı. Bir araya geldi. Asker selamladı.

Reisimiz ne yaparsa, doğrudur. O yanlış yapmaz.

Önümüzdeki günlerde de Kardeşi Esat’la yan yana gelebilir. Birlikte, yine ailecek tatile çıkabilir. Çünkü, bizim Reisimiz, barışmasını bildiği için kavga yöntemini benimsemiştir.

Bu iç politikada da geçerlidir. Kendisine küfür eden herkesi yanına çekmesini bilmiştir Reisimiz. Süleyman Soylular, Numan Kurtulmuşlar, Savcı Sayanlar, Ertuğrul Günaylar ve niceleri, önce kavga edilen sonra barışılanlardır.

Durum aynı, ağayla marabanın öyküsüne benziyor. Kaybet kazan, elde sıfır. O zaman, bu b.ku neden yediniz diye sormak gerekir.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455